SEGRE

ELECTRICITAT ENERGIA

La nova factura de la llum afectarà 86.000 llars lleidatanes

La llum s'encarirà per als que tinguin la tarifa de discriminació horària || A escala estatal, 1,2 milions de clients pagaran més

Moncloa aspira que la factura s’ajusti a la llum consumida.

Moncloa aspira que la factura s’ajusti a la llum consumida.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La nova factura de la llum que entrarà en vigor el pròxim 1 de juny encarirà el preu de l’electricitat en fins a set euros en 1,2 milions de llars espanyoles, segons dades de la consultora Ingebau publicades ahir per El Periódico. Els afectats per aquesta pujada del preu seran els que tenen contractada una tarifa de discriminació horària. Tanmateix, sobre el conjunt de les llars, s’espera que la nova factura abarateixi en cinc euros el cost de la llum.

Així doncs, a partir del mes que ve, s’aplicarà un nou model de factura de la llum per als consumidors acollits al Preu Voluntari per al Petit Consumidor (PVPC). Al conjunt de l’Estat, la modificació afectarà al voltant de 10,7 milions de llars.

La nova factura bonificarà l’autoconsum i el consum eficient, i donarà suport a la mobilitat elèctrica

A la província de Lleida, segons les últimes dades publicades pel ministeri per a la Transició Ecològica, que són del 2019, aquest canvi repercutirà en aproximadament 86.000 llars.

El sistema comptarà, des d’ara, amb una nova estructura tarifària de peatges i càrregues amb tres períodes de facturació diferenciats segons els horaris. La combinació d’aquests nous peatges i càrrecs permetrà que la factura de la llum sigui més variable i, per tant, el seu cost tindrà més a veure amb l’energia realment consumida per l’usuari. Això serà el que, segons la consultora Ingebau, motivarà que 1,2 milions de llars a tot Espanya paguin entre 6 i 7 euros més que ara a la factura d’electricitat.

No obstant, per al conjunt dels consumidors, el preu de la llum s’abaratirà al voltant de 5 euros. Amb tot, el nou model de factura elèctrica aspira a bonificar el consum eficient, a fomentar l’autoconsum i a estimular el desplegament de la mobilitat elèctrica a l’Estat.

tracking