SEGRE

LABORAL BANCA

Els treballadors del BBVA tornen a concentrar-se a Barcelona contra l'ERO

Els concentrats van tallar la Via Laietana durant la protesta.

Els concentrats van tallar la Via Laietana durant la protesta.ALBERT CADANET/ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Uns sis-cents treballadors del BBVA –segons xifres de la Guàrdia Urbana– es van concentrar ahir a la plaça Antonio Maura de Barcelona contra de l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) plantejat per l’entitat bancària que suposarà l’acomiadament de més de 3.000 empleats. La protesta va tenir una durada d’una hora aproximadament i els manifestants van tallar la Via Laietana de Barcelona.

La secretària general de CCOO BBVA a Catalunya, Teresa Solà, va afegir que el motiu de la concentració, a escala estatal, és seguir amb la “indignació” en contra del procés d’acomiadament col·lectiu i per intentar arribar a un acord amb l’empresa i pal·liar els efectes de l’ERO. A Catalunya, l’ERO afecta uns 1.100 treballadors, després de reduir-ne 95 de la proposta inicial, una baixada que Solà va criticar de “totalment insuficient” i va demanar passos més ferms per reduir aquesta afectació. A Lleida afectaria 84 treballadors segons fonts sindicals.

D’altra banda, les últimes dades oficials que es van donar a conèixer situen en 132 les poblacions de la província de Lleida que no tenen cap sucursal bancària, amb unes 40.000 persones afectades, la majoria d’edat avançada, cosa que els dificultaria la digitalització.

tracking