SEGRE

LABORAL DRETS

Moncloa estudia augmentar aquest any el salari mínim

El secretari Pérez Rey.

El secretari Pérez Rey.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern espanyol encara no ha descartat del tot la possibilitat que aquest any s’incrementi de nou el salari mínim interprofessional (SMI). Així ho va posar de manifest ahir Joaquín Pérez Rey, secretari d’Estat d’Ocupació i Economia Social.

En aquest sentit, va indicar que la comissió d’experts que estudia la viabilitat de tornar a elevar l’SMI publicarà el seu dictamen al llarg del mes de juny i dirà “quin és el camí de creixement” del salari mínim per convergir amb els estàndards internacionals, europeus i amb el que estableix la carta social europea, que, “per cert, Espanya ja té ratificada en la seua versió revisada”. “La comissió ha fet una feina extraordinària amb un nivell de rigor científic molt important.

Ha comportat molt temps i anàlisis, no precisament senzilles i que s’aborden per primera vegada”, va concloure.

El mes de gener passat, el ministeri que lidera la vicepresidenta tercera, Yolanda Díaz, va crear un grup d’experts integrat per membres del Govern espanyol, representants dels agents socials i professionals acadèmics, que determinarà la ruta per a la pujada progressiva del salari mínim interprofessional fins a assolir, a final de legislatura, el 60% del sou mitjà a Espanya. La CEOE i Cepyme van abandonar al cap de pocs dies aquesta comissió.

tracking