SEGRE

MACROECONOMIA ADMINISTRACIÓ

Giró renuncia a aprovar uns nous comptes per a enguany

El conseller diu que treballa per aconseguir un “bon pressupost” el 2022 || Xifra en un 8 per cent del PIB el dèficit fiscal català

Jaume Giró, conseller d’Economia i Hisenda, ahir.

Jaume Giró, conseller d’Economia i Hisenda, ahir.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Jaume Giró, conseller d’Economia i Hisenda, va confirmar ahir que la Generalitat renuncia elaborar i intentar aprovar al Parlament uns nous pressupostos per a aquest 2021. Interpel·lat pels socialistes al ple de la Cambra, Giró va dir que, estant ja al mes de juny, no hi ha temps de negociar el contingut dels pressupostos i va apuntar que el millor és començar a treballar per aconseguir uns “bons comptes” de cara a l’any que ve.

En aquest sentit, va afirmar que els pressupostos que prepararà la Generalitat per al 2022 potenciaran la prosperitat compartida, el creixement econòmic, social i mediambiental, i establiran les bases perquè aquesta expansió sigui sòlida i inclusiva. “Volem fer una llei de pressupostos, la farem bé però la farem amb temps”, va sentenciar.

D’altra banda, Giró va insistir que Catalunya pateix un dèficit fiscal i d’inversions que “llasta la competitivitat de l’economia i el seu creixement” i va asseverar que la diferència entre el que aporta l’Estat i el que rep és del 8% del PIB de mitjana anual. En aquest sentit, va instar que es muntin actes per denunciar aquesta situació a l’estil del que va reivindicar ampliar l’aeroport del Prat.

Calviño confia que els fons europeus arribin al setembre

La vicepresidenta segona del Govern espanyol i ministra d’Afers Econòmics, Nadia Calviño, va admetre ahir que els fons europeus per a la reactivació econòmica posterior a la crisi del coronavirus arribaran més tard del que s’esperava. Tanmateix, va confiar que els primers pagaments aterrin a l’Estat espanyol “abans del setembre”. “Hi ha hagut un cert retard perquè Romania i Polònia han tardat més del que hauria estat desitjable, però el tema va avançant, encara que una mica més lent del previst”, va manifestar. Respecte a l’informe comunitari que convida Espanya a mantenir una política fiscal “prudent”, Calviño va afirmar que el missatge llançat “va en la bona direcció”, però va admetre que el nivell de deute espanyol és “elevat”.

tracking