SEGRE

ECONOMIA CONSUM

La limitació del pagament en efectiu divideix les patronals del comerç

El Congrés va aprovar al maig que no es puguin abonar més de 1.000 euros en metàl·lic || Pimec ho veu una limitació i la Fecom creu que no afectarà el consum

Una dona paga en efectiu a la joieria González, dilluns passat.

Una dona paga en efectiu a la joieria González, dilluns passat.MAITE MONNE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Congrés dels Diputats va aprovar dimarts de la setmana passada rebaixar el límit dels pagaments en efectiu de 2.500 a 1.000 euros. Una mesura que afecta també particulars i que, plantejada per reduir el frau fiscal, ha dividit les patronals del comerç, ja que mentre que unes creuen que aquesta reducció no suposarà un descens de vendes, altres ho veuen un atac a la llibertat d’elecció dels consumidors.

Aquesta última opinió és la que comparteixen les patronals de distribució tèxtil, electrodomèstics i Pimec Comerç. El president d’aquesta última, Manel Llaràs, recalca que “imposar aquestes limitacions coarta la llibertat de gastar els diners com es vulgui i considerem que serà negatiu per a tothom”.

En aquest sentit, Llaràs va recordar que “malgrat que aquest últim any i mig el pagament amb targeta ha augmentat, al sector de l’alimentació es continua pagant el 40 per cent de les compres en efectiu”. Per això, des de Pimec ho veuen “una limitació més que no s’adapta a la realitat social”.

Per la seua part, la presidenta de la Fecom, Maria Rosa Eritja, va reconèixer que aquesta mesura només afectarà “sectors com l’automobilístic, mobiliari i joieria, ja que ningú es gasta habitualment tants diners en compres quotidianes”. Al seu torn, Eritja va recordar que “ara tothom té targetes de crèdit i Bizum, així que em sembla un bon moment per aplicar aquesta reducció del pagament en efectiu, ja que és quan els mètodes alternatius s’han popularitzat”. La presidenta de la Fecom va afegir que “actualment ja es paga amb targeta de crèdit o telèfon mòbil tot, des de grans fins a petites quantitats. Agradi o no, és un fet”.

“Les grans quantitats es paguen totes amb targeta de crèdit” Un dels sectors als quals més pot afectar aquesta mesura és el de la joieria. No obstant, alguns joiers com Llorenç González, també president dels comerciants de l’Eix, reconeix que “al nostre sector abans es pagava molt en efectiu, però ara les grans compres es fan totes amb targeta, cosa que a mi ja em va bé perquè els diners s’ingressen directament al compte del banc, és molt més senzill”. És per aquest motiu que reconeix que “és una mesura que ara pot generar polèmica, però a la llarga l’efectiu desapareixerà”.

tracking