SEGRE

OCUPACIÓ ADMINISTRACIÓ

Les obres de la nova oficina de l'atur començaran al juliol

Duraran deu mesos i les instal·lacions podrien estar operatives a mitjans del 2022 || La reforma costarà 1,11 milions d'euros

Edifici que acollirà la nova oficina de l’atur de Lleida, al número 24 del carrer Pere de Cabrera.

Edifici que acollirà la nova oficina de l’atur de Lleida, al número 24 del carrer Pere de Cabrera.ISMAEL XIVA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Primer va ser una “incidència administrativa”, després va arribar la pandèmia i, més tard, es va detectar un error a la redacció del projecte. Ara, per fi, començaran els treballs de reforma de l’edifici situat al número 24 del carrer Pere de Cabrera de Lleida que, a partir de l’any que ve, allotjarà la nova oficina del SEPE-SOC a la capital del Segrià. L’adequació de l’immoble costarà poc més d’1,11 milions d’euros i l’executarà Artífex Infraestructures, empresa establerta a Cerdanyola del Vallès.

La previsió, van explicar a aquest diari des de la conselleria d’Empresa i Treball, és que les obres comencin al juliol i que durin uns deu mesos. D’aquesta manera, les instal·lacions que han de reemplaçar les del carrer Acadèmia podrien estar operatives a mitjans de l’any que ve.

El SOC va proposar el 2018 traslladar l’oficina de l’atur per problemes de ventilació a la del carrer Acadèmia

Va ser el 2018, al finalitzar el contracte d’arrendament de l’immoble que encara avui acull l’oficina de l’atur de Lleida, quan el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) va posar sobre la taula la necessitat de buscar una nova ubicació davant les “importants deficiències quant a la ventilació” d’aquest local. El 2019 va elegir per traslladar-se l’edifici del número 24 del carrer Pere de Cabrera. Tanmateix, una “incidència administrativa” va paralitzar els tràmits. Anaven a posar-se de nou en marxa, però la Covid va aturar en sec l’activitat. El novembre de l’any passat, quan estaven a punt de ser adjudicades ja les obres, es va advertir un error al projecte que va obligar a demorar l’adjudicació mig any més fins a ser reparat. Per a la reforma, l’Estat, mitjançant el Servei Públic Estatal d’Ocupació (SEPE), havia compromès 1,18 milions d’euros. Finalment costarà prop d’1,11 milions. La reforma començarà el mes que ve i, si tot va segons està previst, estarà acabada en deu mesos, amb la qual cosa l’oficina podria obrir gairebé quatre anys més tard que es plantegés el trasllat.

tracking