SEGRE

LABORAL PREVISIONS

La campanya d'estiu generarà a la província uns 4.200 contractes

És un 22,3% més que el 2020 || Les ofertes d'ocupació que requereixen títols de Formació Professional superen les d'universitaris en l'any de la Covid

La relaxació de les restriccions permet recobrar a poc a poc el pols a l’Eix Comercial de Lleida.

La relaxació de les restriccions permet recobrar a poc a poc el pols a l’Eix Comercial de Lleida.GERARD HOYAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La millora en la situació sanitària i el relaxament de les restriccions per frenar la Covid contribuiran que aquest any, de cara a la campanya d’estiu, es generin més contractes de treball a la demarcació de Lleida. Així, segons un estudi publicat ahir per Randstad, el comerç, el transport i la distribució, l’hostaleria i l’entreteniment registraran unes 4.210 contractacions a la província amb motiu de la campanya d’estiu.

Aquesta xifra és un 22,3% superior a la de l’any passat, quan el rebrot del coronavirus que es va produir a Lleida i al Baix Segre entre finals de juny i principis de juliol va comportar un tancament perimetral de la zona que va colpejar la seua economia.

En sintonia amb la tendència apuntada per les comarques lleidatanes, en el conjunt de Catalunya, les contractacions per la campanya d’estiu augmentaran aquest 2021, segons Randstad, un 24,6% en comparació amb el 2020. Així, es rubricaran un total de 62.790 contractes de treball, davant dels 50.385 de l’any passat.

Representaran el 13,3% del total de l’Estat, amb Catalunya com el segon territori, només darrere d’Andalusia, quant a noves contractacions conseqüència de la campanya d’estiu. A escala estatal, Randstad va vaticinar que es firmaran 438.550 contractes, un 20,7% més que el 2020 però un 29,5% menys que el 2019, últim estiu abans de la pandèmia.

Tot i així, les xifres de contractacions d’aquest 2021 seran similars a les del 2015, quan es van rubricar 437.873 contractes a Espanya durant la campanya estiuenca. “Aquest creixement de la contractació ens indica que anem de manera decidida cap a la recuperació”, va sentenciar Valentín Bote, director de Randstad Research.

En un altre ordre de coses, els titulats universitaris van deixar de ser els candidats més demanats per les empreses i van ser desplaçats pels titulats en Formació Professional durant el 2020, segons un informe d’Infoempleo i Adecco. En aquest sentit, el 33,7% de les ofertes van sol·licitar un grau universitari. Van ser cinc punts menys respecte al 2019, quan el percentatge va ser del 38,8%. D’altra banda, el 41,3% de les ofertes publicades demanaven titulacions de FP.

tracking