SEGRE

LABORAL NEGOCIACIÓ

El BBVA tancarà 18 oficines a Lleida i farà prejubilacions amb 50 anys

L'entitat i els sindicats arriben a un acord sobre l'ERO, que afectarà 2.725 empleats || Catalunya és el territori més afectat, amb el 34% de la plantilla

El BBVA i els sindicats han tardat mes i mig a posar-se d’acord sobre el contingut de l’ERO.

El BBVA i els sindicats han tardat mes i mig a posar-se d’acord sobre el contingut de l’ERO.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després d’un mes i mig de negociacions, el BBVA i els sindicats van arribar ahir a un acord sobre l’expedient de regulació d’ocupació (ERO) plantejat per l’entitat. Els afectats que tinguin més de 50 anys i portin més d’una dècada al banc accediran a prejubilacions amb un màxim del 75% del seu salaris i un conveni especial de la Seguretat Social.

Amb tot, un total de 2.725 empleats seran acomiadats a tot l’Estat i uns altres 210 deixaran el banc a través d’excedències. A Catalunya, les sortides previstes ascendeixen a 1.001, la qual cosa representa que la plantilla, que a la província de Lleida és de 289 persones, es reduirà un 34%.

Quant a la xarxa d’oficines, se’n tancaran 480 a tot Espanya. D’aquestes, 183 a Catalunya, i 18 a la província de Lleida, un terç del total.

Així, després de l’acord sobre l’ERO, les 3.798 baixes plantejades inicialment pel banc, 84 de les quals a Lleida, quedaran en 2.935, entre acomiadaments i excedències.

Els prejubilats cobraran fins al 75% del sou i els menors de 50 anys, fins a 30 mesos

El BBVA ofereix als treballadors de 53 a 54 anys, amb deu anys d’antiguitat, una renda del 65% del salari actual i conveni especial de la Seguretat Social fins els 63 anys amb revalorització del 3% anual, i descompte de la prestació d’atur i subsidi. Als que tenen entre 55 i 62 anys, l’entitat està disposada a pagar el 75% del sou i un conveni especial de la Seguretat Social fins a 63 anys amb revalorització del 3%, així com el descompte de la prestació d’atur i subsidi. Per la seua part, als de 63 anys o més continuarien percebent una indemnització de 20 dies per any treballat amb un límit de 12 mesos. En el cas dels treballadors d’entre 50 a 52 anys que s’acullin al pla de baixes, la indemnització es fixa en el 65% del seu nivell retributiu anual, multiplicat ara per sis i amb un nou màxim que arriba a 320.000 euros. Els menors de 50 cobraran 40 dies per any amb un límit de 30 mensualitats.

Amb tot, doncs, el BBVA xifra en 960 milions el cost de l’ERO, amb un estalvi anual de 250 milions a partir de l’any vinent.

D’altra banda, Caixabank va oferir ahir reduir l’abast del seu expedient de regulació d’ocupació en 205 persones, la qual cosa suposa prescindir de 7.400 dels seus treballadors. Tanmateix, els sindicats van replicar que no n’hi ha prou. En aquest sentit, cal recordar que el pla inicial de Caixabank suposava reduir la plantilla a la província de Lleida en 38 treballadors.

tracking