SEGRE

L'hora vall de la nova tarifa de la llum podria avançar-se a la nit

La ministra de Drets Socials i Agenda 2030, Ione Belarra.

La ministra de Drets Socials i Agenda 2030, Ione Belarra.Europa Press

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra de Drets Socials, Ione Belarra, aposta per avançar l’hora vall a la nit de l’actual tarifa de la llum per trams horaris a les 22 hores de dilluns a divendres, en lloc que comenci a la mitjanit com passa amb la nova estructura tarifària que va entrar en vigor recentment. D’aquesta forma, ha apuntat que des d’Unides Podem sol·licitaran l’esmentat canvi, que proposa l’associació de consumidors Facua, a la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) per a avaluï la seua viabilitat. "Pensem que seria bona idea avançar l’hora vall a les 22 hores de dilluns a divendres com proposa Facua i l’hi sol·licitarem a la CNMC", ha avançat la ministra en el seu compte de Twitter.

La també aspirant a liderar Podem ha reiterat que "aquest Govern espanyol ha d’estar en permanent estat d’escolta a la ciutadania i ser empàtic amb les famílies a les que els costa pagar la llum".

Prèviament, el portaveu d’Unides Podem al Congrés, Pablo Echenique, ha admès que la nova estructura de la tarifa de la llum, basada en trams horaris, és una mesura la posada en marxa de la qual ha estat "molt contestada" i que l’Executiu ha d’escoltar a la ciutadania i els consumidors per determinar si cal rectificar. "Després d’escoltar la gent si alguna cosa s’ha fet malament, un govern progressista ha de rectificar", ha apuntat en declaracions a Cuatro. Ahir, Unides Podem va avançar que ja treballa en una llei per impulsar una empresa energètica pública que competeixi amb l’"oligopoli elèctric", i que a partir d’ella s’absorbeixin les instal·lacions hidroelèctriques les concessions de les quals vagin caducant i s’impulsi l’extensió dels panells solars d’energia fotovoltaica.

Avui mateix Echenique ha insistit que intentaran convèncer el PSOE de què es tracta d’una bona mesura que aportarà competència al mercat elèctric i transparència a l’hora d’establir el preu de l’electricitat. I és que des de la formació que integra el Govern de coalició consideren que "la principal causa" de la pujada dels preus de l’electricitat l’existència d’un oligopoli, on tres empreses controlen el 80% del mercat, i que a més han estat sancionades per la CNMC "per manipulació de preus".

tracking