SEGRE

ENERGIA MERCAT

Moncloa estudia suspendre impostos per abaixar la llum

Sánchez promet una solució a l'“increment exorbitant més d'hora que tard” || L'electricitat baixarà avui lleument

La ministra Teresa Ribera, ahir al Congrés.

La ministra Teresa Ribera, ahir al Congrés.EFE/CHEMA MOYA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La vicepresidenta quarta per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera, va anticipar ahir que “probablement” el Govern rebaixi de forma temporal la fiscalitat aplicada a l’electricitat, suspenent algun dels seus impostos, per abaratir la factura, en línia al que han fet en altres ocasions.

Al poc d’arribar al Govern, el 2018, Ribera va decidir suspendre l’aplicació de l’Impost sobre la generació de l’electricitat del 7 per cent que paguen les empreses per fomentar una rebaixa de la factura en unes dates en les quals es va produir una escalada de preus. “No és descartable que calgui tornar a fer el que ja vam fer en el seu moment, la suspensió d’uns elements fiscals amb caràcter excepcional i provisional”, va dir Ribera, sense esmentar concretament cap tipus impositiu.

Facua adverteix que “la carestia de la llum no es resol eliminant impostos a les elèctriques”

Així mateix, va avançar que en les properes setmanes l’Executiu augmentarà el crèdit previst per compensar la indústria per l’increment dels costos de CO2 en uns 100 milions d’euros.

El mateix president del Govern, Pedro Sánchez, va afirmar que s’està treballant sobre com donar una resposta, més d’hora que tard, a l’“increment exorbitant” en el preu de la llum aquest mes de juny. Va assenyalar “l’empatia i sensibilitat” del Govern en aquesta matèria amb els consumidors i la indústria i va confiar a donar una resposta més d’hora que tard.

Facua-Consumidors en Acció va advertir el Govern que “la carestia de la llum no es resol eliminant impostos que han de pagar les elèctriques”. El preu mitjà de la llum al mercat a l’engròs donarà avui dijous un lleuger respir, amb una caiguda de l’1,72% respecte a ahir dimecres, de manera que s’allunyarà així de les cotes que ha assolit aquests dies, que l’han portat a nivells propers al gener en ple temporal Filomena.

Ahir, el preu mitjà de la llum va arribar a un altre nou màxim en el que va de juny, mes en què ha entrat en vigor la nova estructura de trams horaris, i superarà la cota dels 94 euros per megawatt hora (MWh).

tracking