SEGRE

MERCAT ANÀLISI

El consumidor, més casolà i fidel a la compra a internet

La pandèmia ha consolidat canvis en els hàbits || L'interès per la compra saludable guanya terreny entre les famílies

Preparació de productes per a la seua distribució.

Preparació de productes per a la seua distribució.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La pandèmia s’ha traduït en canvis en el comportament dels ciutadans i molts han vingut per quedar-se. Així ho posa de manifest el baròmetre Consum i compra dins i fora de la llar després de la Covid-19, que va dur a terme l’associació de fabricants i distribuïdors Aecoc.

Mostra una consolidació del consum d’alimentació a la llar. Set de cada deu consumidors cuinen més a casa que abans de la pandèmia perquè surten menys vegades a menjar fora de casa.

De fet, la meitat dels enquestats ja no surt a bars i restaurants, sigui per por del virus o per reduir despeses. Aquest consum més casolà ha incidit en el creixement d’una cistella de la compra més sostenible, però també del delivery (entrega a domicili), al qual ja acudeixen el 37 per cent dels consumidors.

D’aquests, una mica més de la meitat fa comandes almenys una vegada a la setmana.

El comerç per internet ha estat una altra de les tendències de creixement accelerat. Quatre de cada deu consumidors compren avui més productes per internet que a començaments de l’any, i el 95 per cent dels compradors en línia assegura que es mantindran fidels al canal una vegada passi la pandèmia. El percentatge d’usuaris del comerç electrònic que afirma que abandonarà el canal ha baixat del 22 per cent al 5 per cent en només un any.

Evolució dels hàbits

Pel que fa a l’evolució dels hàbits adquirits durant la pandèmia, els consumidors prefereixen fer les seues compres a pocs establiments, però ha caigut la importància de la proximitat i la rapidesa a l’hora de fer la compra.

El 29% dels enquestats per Aecoc afirma que avui troba menys productes innovadors

També apunta que continua creixent la preocupació per fer compres saludables i sostenibles, i evidencia una falta d’innovació en els lineals: el 29 per cent dels enquestats afirma que avui troba menys productes nous als establiments i el 25 per cent afirma que no troba articles adequats a les noves necessitats provocades per la pandèmia, com mascaretes, productes d’higiene i desinfecció de la llar, aliments amb data de caducitat més extensa o més oferta natural i saludable.

tracking