SEGRE

LABORAL OCUPACIÓ

CaixaBank viu una vaga històrica contra l'ERO

Els sindicats afirmen que només va obrir ahir una sucursal a Lleida || L'entitat redueix ara les baixes a 6.950 treballadors

Els treballadors es van concentrar ahir a Barcelona.

Els treballadors es van concentrar ahir a Barcelona.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els treballadors de CaixaBank van celebrar ahir la primera vaga general en la història de l’entitat en contra de l’expedient de regulació d’ocupació. Paral·lelament, el banc va presentar una nova oferta en relació amb l’ERO derivat de la fusió amb Bankia.

En la seua última proposta, l’entitat ha reduït en 655 el nombre d’extincions –abans proposava 205 extincions menys–, mentre que manté les 686 recol·locacions previstes. Si se sumen les dos xifres –655 extincions menys i 686 recol·locacions–, la rebaixa d’empleats afectats per l’ERO és de 1.341, la qual cosa representa una disminució del 16% en comparació a les 8.291 sortides a tot l’Estat proposades en un inici, quan s’estimaven 38 baixes a la demarcació de Lleida.

L’entitat i els sindicats tenen previstes tres reunions més per mirar d’arribar a un acord

Segons els sindicats, la participació en la vaga d’ahir va ser “massiva”, amb un seguiment de més del 95% a Catalunya. A la demarcació de Barcelona, més del 90% dels empleats van secundar l’aturada, mentre que a Girona el percentatge va ser superior al 95%. Quant a Lleida i Tarragona, asseguren que la participació es va atansar al 100%. En el cas de Lleida, fonts sindicals van apuntar que només tenien constància de l’obertura d’una de les sucursals. Després de la fusió de CaixaBank i Bankia, l’entitat compta amb 402 treballadors i 91 oficines a la demarcació. Els treballadors de Catalunya van protagonitzar una concentració de protesta a Barcelona.

En la nova oferta de Caixabank a la taula de negociació, l’únic col·lectiu sense canvis és el de menys de 52 anys. Percebria una indemnització de 35 dies per any, amb un límit de 24 mensualitats. A més, se’ls sumaria una prima per antiguitat (5.000 euros per als que portin més de deu anys a l’empresa i 1.000 per a la resta). En la resta de grups, les últimes oferta del banc millora les anteriors. Per als treballadors d’entre 56 i 63 anys, CaixaBank proposa una compensació mensual equivalent al 57% del seu salari actual fins als 63 anys.

tracking