SEGRE

HABITATGE

Un nou decret suspendrà els desnonaments fins que hi hagi llei d’habitatge

Així ho ha anunciat el ministre de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos

Un nou decret suspendrà els desnonaments fins que hi hagi llei d'habitatge

Un nou decret suspendrà els desnonaments fins que hi hagi llei d'habitatgeEFE/Mariscal

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern no habilitarà més pròrrogues del 'decret antidesnonaments’ que expira el proper 9 d’agost, sinó que aprovarà un nou decret per protegir de manera "estructural" les famílies vulnerables sense alternativa habitacional fins que tiri endavant la llei pel Dret a l’Habitatge.

Així ho ha anunciat el ministre de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, en una compareixença en el Congrés per informar del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

"Tractarem d’avançar via reial decret el que tenim previst en la llei d’habitatge, de manera que no sigui una pròrroga d’una situació excepcional, sinó que sigui ja estructural, encara que en aquesta part ens avancem a la mateixa llei, que evidentment tardarà més temps en el seu debat," ha anunciat el ministre.

Ábalos ha recordat que el decret que ha paralitzat els desnonaments de famílies vulnerables sense alternativa habitacional durant la pandèmia "venia a atendre una situació excepcional derivada del covid", però ha dit que després es van adonar que amb això no es resolia el problema, perquè hi havia situacions precovid" que la crisi sanitària havia agreujat.

Els socis de govern han pactat incloure aquest assumpte en l’avantprojecte de Llei pel Dret a l’Habitatge que esperen portar al Consell de Ministres abans de les vacances d’estiu i que previsiblement no acabarà la seua tramitació parlamentària fins finals de 2022, per la qual cosa el nou reial decret que prepara el Ministeri cobriria la falta de protecció durant aquell temps.

"En aquest cas fa falta tenir un marc d’aplicació que cobreixi el que deixi de cobrir el decret que arriba al 9 d’agost i la idea és que abans del seu venciment puguem tenir aquest reial decret decret", ha recalcat el ministre.

tracking