SEGRE

AUTOMÒBIL BALANÇ

La venda de cotxes usats quadruplica la dels nous

Dels 2.206 turismes venuts al maig a Lleida, els 1.779 eren d'ocasió || La taxa dobla la registrada a Catalunya

Visitants al Lleida Ocasió celebrat el febrer del 2020.

Visitants al Lleida Ocasió celebrat el febrer del 2020.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La venda de cotxes usats va quadruplicar la de vehicles nous al maig a la província de Lleida, segons dades difoses ahir per la patronal dels concessionaris Faconauto. En concret, el mes passat, del total de 2.206 turismes i totterrenys que es van adquirir a les comarques de Ponent, els 1.779 eren d’ocasió, davant els 427 que eren nous.

Aquestes xifres situen Lleida com la província catalana que més ràtio de cotxes d’ocasió va transferir al maig en relació amb els nous, i és que durant aquell període a Catalunya, de mitjana, per cada vehicle nou que es va vendre se’n van despatxar 2,3 d’usats. En l’acumulat de l’any en el conjunt del mercat d’usats català es van traspassar 113.324 unitats, la qual cosa representa un 36,4% més que en el mateix període del 2020.

Faconauto creu que aquest any el mercat de cotxes d’ocasió vorejarà els nivells prepandèmia

Per a Faconauto, aquestes estadístiques confirmen que el mercat de vehicles d’ocasió s’està recuperant abans de la crisi del que ho està fent el de nous. Particularment, els usats joves, de fins a cinc anys, que segons la patronal automobilística s’han convertit en un “refugi per a molts compradors, que ara mateix no veuen tan competitiu adquirir-ne un de nou”.

Pel que fa al conjunt d’Espanya, durant el mes passat es van vendre 164.651 vehicles d’ocasió, per 95.372 de nous, cosa que presenta una ràtio d’1,7 d’usats per cada nou.

Així mateix, en l’acumulat de l’any, les transferències de turismes i totterrenys van augmentar en 48,3% en comparació amb les xifres registrades en el mateix període del 2020, fins a situar-se en 784.441 unitats.

Amb aquestes dades, Faconauto preveu que el mercat de vehicles usats superarà els dos milions d’unitats venudes aquest any, un 11% més que el 2020 i només un 3% per sota del 2019. Quant als canals de distribució, les operacions fetes entre particulars van suposar el 48% de total al maig, un 18% dels compradors va optar per botigues de compravenda i un 12% es va adquirir a través d’empreses. Els concessionaris van participar en el 17% de les vendes.

tracking