SEGRE

LABORAL ADMINISTRACIÓ

Els treballadors interins passaran a indefinits no fixos als tres anys

La sentència del Suprem afecta uns 5.500 empleats de la Generalitat a Lleida, i més de dos-cents entre Diputació i Paeria || Adaptació de la doctrina comunitària

Imatge de la façana de la seu del Tribunal Suprem, a Madrid.

Imatge de la façana de la seu del Tribunal Suprem, a Madrid.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Suprem va esmenar ahir la seua pròpia jurisprudència i va establir que un treballador interí passarà automàticament a ser indefinit no fix quan passin tres anys de contracte sense que s’hagi resolt el procés de selecció. D’aquesta manera, els magistrats van adaptar el seu criteri a una resolució recent del Tribunal de Justícia de la Unió Europea, que va declarar l’anterior línia jurisprudencial espanyola com a contrària al Dret comunitari.

La mesura afectarà un terç dels empleats de la Generalitat, la qual cosa a Lleida suposaria unes 5.500 persones, sense comptar amb el personal al servei de les administracions estatal, provincial i locals. Arran d’això, a la Paeria seran més de cent treballadors els que es veuran afectats per la decisió del Suprem.

També seran un centenar els treballadors interins de la Diputació afectats.. Així les coses, els magistrats van determinar que una durada superior a tres anys del contracte d’interinitat s’haurà de considerar “injustificadament llarga”, cosa que comportarà que el treballador interí passi a ostentar la condició d’indefinit no fix. Així mateix, a la resolució, van establir que el còmput d’aquest termini no podrà veure’s interromput per normes pressupostàries que paralitzin ofertes públiques d’ocupació, ja que la cobertura de vacants ocupades per treballadors interins no implica un increment pressupostari.

Precisament, el ministre de Política Territorial, Miquel Iceta, està treballant amb els agents socials per abordar un procés d’estabilització de l’ocupació al sector públic a través d’un decret llei que es preveu que s’aprovi en breu. Amb la nova norma, el Govern espanyol planteja prohibir la temporalitat a les administracions, de manera que a partir de la seua posada en marxa serà “impossible que una persona continuï amb caràcter interí ocupant un lloc de l’administració per més de tres anys”.

El procés d’estabilització a què aspira Moncloa es farà a través de concursos oposició especials en els quals es tindrà en compte l’experiència, i es donarà marge a les comunitats i a les entitats locals perquè en lloc de concursos oposició facin únicament concursos.

tracking