SEGRE

LABORAL OCUPACIÓ

Els del baby-boom han de “treballar una mica més” o tenir menys pensió

Segons Escrivá, encara que sindicats i empresaris neguen que estigui en l'acord || Firmat el pacte que garanteix la revalorització de la prestació amb l'IPC

Pedro Sánchez firma el pacte de les pensions davant de la mirada dels líders sindicals i empresarials.

Pedro Sánchez firma el pacte de les pensions davant de la mirada dels líders sindicals i empresarials.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, va afirmar ahir que el nou mecanisme d’equitat intergeneracional que substituirà el factor de sostenibilitat del PP produirà un “ajustament moderat” sobre la pensió dels anomenats baby-boomers, els nascuts entre finals dels anys 50 i fins més o menys els anys 70. Segons va dir a TVE, “podran escollir entre un ajustament petit a la seua pensió o alternativament podrien treballar una mica més. Hem de concretar encara els detalls”, va afirmar. Aquestes declaracions es van produir poc abans que el Govern central i agents socials firmessin l’acord per a la reforma del sistema públic.

Entre les seues claus, destaca que les pensions es tornaran a revaloritzar en funció de l’Índex de Preus de Consum, es premiarà allargar la vida laboral i es penalitzaran les prejubilacions. El mateix president del Govern, Pedro Sánchez, va dir que “les pensions no poden tornar a perdre poder adquisitiu”.

A l’acte públic, els sindicats van destacar la tornada al consens i la patronal, que genera confiança tant en els inversors com en totes les persones que estan jubilades, però també en les que entraran al sistema. Però tant els sindicats com la CEOE van descartar que hi hagi una nova proposta de factor de sostenibilitat (lligar les pensions a l’esperança de vida), ni que l’ajustament en el cas dels baby-boomers formi part de l’acord subscrit ahir. Unides Podem, soci del Govern de coalició, va dir que buscarà millorar en els pressupostos de l’Estat les pensions mínimes i va deixar clar que el factor d’equitat no pot suposar retallades.

En un altre ordre de coses, el Govern central proposa la creació d’un nou sistema d’Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) permanents post-Covid anomenat Mecanisme de Sostenibilitat de l’Ocupació amb tràmits més simplificats. Aquest mecanisme es podrà activar en cas d’imprevistos que impedeixin l’activitat de l’empresa i busca facilitar les reduccions de jornada i evitar els acomiadaments. Crearia un fons que doti d’ajudes treballadors i empreses i que no dependria de la Seguretat Social.

Pedro Sánchez firma el pacte de les pensions davant de la mirada dels líders sindicals i empresarials.

Pedro Sánchez firma el pacte de les pensions davant de la mirada dels líders sindicals i empresarials.EUROPA PRESS

tracking