SEGRE

LABORAL OCUPACIÓ

Noves regles per a empreses i empleats en el teletreball

Les despeses en equips han de recaure sobre l'ocupador || El de la lluita contra la pandèmia se segueix regint per la llei ordinària

El teletreball s’ha disparat per la pandèmia, però una gran part ha arribat per quedar-se.

El teletreball s’ha disparat per la pandèmia, però una gran part ha arribat per quedar-se.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) va publicar ahir el text definitiu de la llei de treball a distància i que, entre altres coses, suposa que haurà de ser sufragat o compensat per l’empresa i no podrà suposar l’assumpció per part del treballador de les despeses relacionades amb els equips, eines i mitjans vinculats al desenvolupament de la seua activitat laboral. Els convenis o acords col·lectius podran establir el mecanisme per determinar i abonar les compensacions de despeses corresponents.

A partir d’ara es considera treball a distància regular aquell que es presti, en un període de referència de tres mesos, un mínim del 30% de la jornada o el percentatge proporcional equivalent en funció de la durada del contracte d’ocupació. A més, aquesta modalitat de treball és voluntària i reversible tant per a la persona treballadora com per a l’ocupadora.

En termes generals, el teletreball serà voluntari i reversible i requerirà un acord per escrit

Aquest acord de treball a distància ha de realitzar-se per escrit i s’hi ha d’incloure l’inventari dels mitjans i despeses que exigeix el desenvolupament del mateix i el lloc de treball triat per la persona treballadora, així com el seu horari, els mitjans de control empresarial de l’activitat i la durada de l’acord.

Des de l’1 d’octubre, s’enduriran un 20% les sancions imposades per la Inspecció de Treball. La multa més elevada podria arribar als 983.736 euros, quan l’import més abundant es quedava en 819.780 € a la vigent llei. Segons la norma, al treball a distància implantat excepcionalment com a conseqüència de les mesures de contenció de la pandèmia i mentre es mantinguin, li seguirà resultant d’aplicació la normativa laboral ordinària. En tot cas, les empreses ja estan obligades a dotar els treballadors dels mitjans, equips i eines que exigeix el desenvolupament del treball a distància, així com al manteniment necessari.

tracking