SEGRE

ECONOMIA

Així beneficiarà la victòria d'Itàlia a l'Eurocopa en l'economia del país

La victòria d’Itàlia contra Anglaterra a la final de l’Eurocopa beneficiarà el PIB italià en 4.000 milions d’euros a curt termini, segons l’anàlisi realitzada per Brand Finance.

Una Eurocopa de rècord a Tele 5

Una Eurocopa de rècord a Tele 5MEDIASET

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La victòria d’Itàlia contra Anglaterra a la final de l’Eurocopa beneficiarà el PIB italià en 4.000 milions d’euros a curt termini, segons l’anàlisi realitzada per Brand Finance.

D’acord a l’esmentat estudi, aquest és l’increment generat per l’augment de la despesa al país en productes com aliments i begudes, alcohol i tabac, articles i serveis per a la llar, transport, lleure, cultura i hotels.

"La victòria d’Itàlia marcarà un esdeveniment significatiu per a la nació, especialment després de les dificultats enfrontades durant l’últim any, país afectat especialment per la pandèmia. Aquesta fita, sens dubte, ha reviscut l’esperit nacional, restaurant així la confiança i la despesa dels consumidors," va explicar la directora gerent de Brand Finance España, Teresa de Lemus.

Quant a Anglaterra, finalista del torneig, s’estima que l’economia va augmentar més d’1.000 milions d’euros en quatre setmanes només amb la venda d’alcohol, entrades i menjar dins de l’estadi, i més de 700 milions en total gastats en alcohol durant aquest temps. En la semifinal, s’estima que els seguidors del futbol de tot el país van comprar 6,8 milions de pintes i en van consumir 13 milions durant el partit.

Respecte a la revalorització dels jugadors italians després del seu triomf, l’estudi recorda que els jugadors francesos van arribar al Mundial 2018 amb un valor de 71 milions d’euros en patrocini anual i que, després de proclamar-se campions, aquesta xifra va pujar un 29% fins els 91 milions d’euros per a la recent Eurocopa. Tenint aquesta dada en compte, s’estima que el títol europeu d’Itàlia podria generar 13 milions d’euros en ingressos de patrocini, que ascendirien a la suma total de 59 milions.

tracking