SEGRE

EMPRESES INVERSIONS

Casa Nilo inverteix quatre milions en una nova granja avícola a Arbeca

Per a 40.000 gallines i en total assoleix les 120.000 en les seues tres explotacions

Josep Carrera, a les instal·lacions que acolliran 40.000 gallines.

Josep Carrera, a les instal·lacions que acolliran 40.000 gallines.GERAR HOYAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’empresa Casa Nilo SL ha invertit quatre milions d’euros en la posada en marxa d’una gran explotació de gallines a Arbeca, amb capacitat per a 40.000 aus reproductores, a les quals s’afegeixen un deu per cent addicional de galls. Així ho va explicar ahir el gerent de l’empresa familiar, Josep Carrera, en una jornada de portes obertes prèvia a l’entrada a l’explotació dels animals.

Aquesta explotació, anomenada Granja Finet, se suma a les que la firma té als Alamús i Vila-sana, amb la qual cosa el nombre total de gallines de la companyia arribarà a les 120.000, a més de 12.000 galls. En el cas d’aquesta nova granja, Carrera va voler destacar que és “la més gran a nivell particular a l’Estat” i que compta amb les últimes tècniques en favor del benestar dels animals, criats al terra. Per exemple, va explicar que es crien en atmosfera controlada, amb una temperatura d’entre 23 i 24 graus a l’hivern i un màxim de 26 a l’estiu.

A més, disposa de plaques de llum lliures d’emissions de CO2. L’explotació té 7.000 metres quadrats d’edificació, però la granja compta amb una superfície de 20.000 metres quadrats i la família n’ha comprat 120.000 d’addicionals. El projecte que comença ara la posada en producció s’ha executat en un termini proper als set mesos.

Casa Nilo SL en té dos més als Alamús i Vila-sana, amb els noms de Granja Carrera i Nilo. La producció total de les tres explotacions assolirà els 21 milions de pollets anuals.

Les explotacions treballen sota el sistema d’integració amb Pondex, firma avícola del grup Vall Companys.

Igual que amb les granges integrades de porcí, Pondex assorteix els animals i la seua alimentació i els ramaders s’encarreguen de la criança de les aus.

En cadascuna de les explotacions hi treballen quatre persones, per la qual cosa aquesta nova inversió a Arbeca ha representat la creació de quatre llocs de treball.

tracking