SEGRE

FINANCES CONJUNTURA

El BCE autoritza els bancs a abonar dividends sense límit

A partir de l'octubre, encara que recomana actuar amb “prudència” || El Banc d'Espanya també retirarà la seua recomanació

Seu del Banc Central Europeu a la localitat alemanya de Frankfurt.

Seu del Banc Central Europeu a la localitat alemanya de Frankfurt.FRANK RUMPENHORST / DPA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Banc Central Europeu (BCE) ha decidit aixecar la prohibició que va imposar als bancs a distribuir dividends, per la qual cosa aquesta mesura es farà efectiva a partir del mes d’octubre, tal com havia avançat el president del Consell de Supervisió, Andrea Enria, fa diverses setmanes. El BCE ha decidit no estendre de nou la recomanació de limitar els dividends bancaris, però aquests seguiran sota supervisió de la institució. Així, les autoritats del BCE valoraran el capital i els plans de distribució de cada banc de forma individualitzada com a part del seu procés supervisor habitual.

“Les últimes projeccions macroeconòmiques confirmen el repunt econòmic i indiquen una incertesa reduïda, la qual cosa està millorant la confiança en les trajectòries de capital dels bancs”, ha argumentat en aquest sentit el BCE.

L’institut emissor demana no subestimar els riscos de pèrdues una vegada expirin les mesures de suport

L’institut emissor ha indicat que els supervisors han examinat el risc de crèdit dels bancs durant la pandèmia i, com a conseqüència d’això, és “apropiat” reinstaurar les pràctiques que es venien donant abans de la pandèmia de discutir els plans de remuneració a l’accionista de forma individualitzada.

En tot cas, l’entitat ha alertat que els bancs “haurien de continuar sent prudents” a l’hora de decidir el volum dels seus dividends i programes de recompra d’accions, considerant “amb compte” els seus models de negoci.

El Banc Central Europeu ha subratllat que les entitats bancàries de l’eurozona no han de subestimar el risc que es produeixin pèrdues addicionals en el seu capital una vegada les mesures de suport expirin.

A l’hora de valorar els plans de distribució de dividends dels bancs, els supervisors del BCE tindran en compte els resultats dels test d’estrès del 2021, la publicació del qual tindrà lloc la setmana que ve.

També valoraran les pràctiques de risc creditici dels bancs i com podrien afectar la credibilitat de la seua trajectòria de capital.

Després de fer-se pública aquesta decisió, el Banc d’Espanya va acordar també no prorrogar la seua recomanació sobre el repartiment de dividends i remuneració variable per a les entitats menys significatives sota la seua supervisió més enllà del 30 de setembre del 2021.

tracking