SEGRE

SOLIDARITAT

Una onada de solidaritat per a una empresa de discapacitats que va patir un robatori

L’empresa emergent Timpers, dedicada a la fabricació de sabatilles i integrada a la seua totalitat per persones amb discapacitat, va patir un assalt el mes de juliol passat i el robatori de més de la meitat de les seues existències

El robatori en una empresa de discapacitats desencadena una onada de solidaritat

El robatori en una empresa de discapacitats desencadena una onada de solidaritatEFE/Pep Morell/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’empresa emergent Timpers, dedicada a la fabricació de sabatilles i integrada a la seua totalitat per persones amb discapacitat, va patir un assalt el mes de juliol passat i el robatori de més de la meitat de les seues existències; un succés que va poder suposar el punt i final d’un somni, però que s’ha transformat en un nou impuls econòmic gràcies a una onada de solidaritat.

El robatori es va produir a la matinada del 22 al 23 de juliol en una nau industrial de Torrent (València) que aquesta empresa utilitza com a magatzem centralitzat per preparar totes les comandes.

Com a conseqüència del mateix, l’empresa va veure molt minvades les seues existències i compromès el seu futur, davant de la impossibilitat d’obtenir liquiditat i continuar amb les seues operacions.

El responsable de comunicació de Timpers, Diego Soliveres, explica que "els lladres van trencar el pany de la porta per als vianants de la nau, van entrar i des de dins van trencar una persiana. Van posar una furgoneta i van tancar mentre desvalisaven la nau. Es van portar uns mil parells de sabatilles, aproximadament el 60 % de les existències".

"La policia ens ha dit que segurament la intenció dels lladres sigui vendre les sabatilles en mercadillos o a través de plataformes de venda per internet, per això decidim utilitzar les xarxes socials per informar del succeït i demanar la col·laboració de la gent", prossegueix.

"Va ser un missatge clar i sincer, sense cap intenció de fer llàstima. Expliquem el succeït, demanem col·laboració per si algú veia les sabatilles, perquè ens avisés o alertés a la policia i demanem a la gent que pensés en nosaltres si tenia pensat fer algun regal", afegeix Soliveres.

Timpers és una empresa amb un marcat caràcter social, que ha evidenciat en diverses iniciatives en els seus primers anys de vida, encara que la més important és la de contractar-ne únicament de discapacitats.

"Això és així i és el que ens defineix, però no som una ONG, hem de fer front als pagaments, com tots, i per a això necessitàvem ingressos, així que activem una prevenda dels models de tardor. Necessitàvem vendre encara sense disposar de sabatilles, i la veritat és que la gent s’ha bolcat amb nosaltres, el suport rebut ha estat tan inesperat com brutal", explica.

Entre dimarts i dissabte de la setmana passada aquesta firma de sabatilles fabricades a la província d’Alacant ha rebut més d’1.600 demanats, que garantiran la seua viabilitat en els propers mesos.

A més, el proper 24 d’agost, a la gala inaugural dels Jocs Paralímpics de Tòquio, tota la delegació espanyola desfilarà calçada amb aquestes sabatilles, que ja ha vestit el primer equip del Llevant i altres esportistes del club valencià.

tracking