SEGRE

LABORAL PROTECCIÓ SOCIAL

Quants lleidatans es beneficiaran de la pujada del salari mínim?

Són el 7,3% dels afiliats, segons UGT || ATA avisa que els 38.000 autònoms lleidatans pagaran fins a 12 euros més de quota per l'augment del sou mínim

El governador del Banc d’Espanya, Pablo Hernández de Cos, desconfia de la pujada de l’SMI.

El governador del Banc d’Espanya, Pablo Hernández de Cos, desconfia de la pujada de l’SMI.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Uns 12.000 treballadors de la província de Lleida es beneficiaran de l’acord entre el Govern espanyol i els sindicats per apujar en 15 euros el salari mínim interprofessional (SMI), fins a arribar fins als 965 euros bruts al mes en 14 pagues. UGT calcula que la mesura repercutirà en el 7,3% dels afiliats a la Seguretat Social. Al contrari, aquest alça del sou mínim, amb efectes retroactius a l’1 de setembre, farà que els 38.327 autònoms de la demarcació vegin incrementades les quotes que abonen entre 3 i 12 euros, segons els càlculs de la patronal ATA.

La pujada de l’SMI per a l’últim quadrimestre del 2021, a diferència d’altres mesures socials adoptades per l’Executiu de Pedro Sánchez en els últims anys, no ha arribat de la mà del consens entre tots els agents socials. L’entesa assolida dijous a la nit només va comptar amb la participació de la Moncloa, de CCOO i d’UGT.

Asaja sosté que apujar el salari mínim equival a “assestar un altre dur cop” al sector agrari

La patronal CEOE es va negar a firmar-lo i el seu president, Antonio Garamendi, va insistir ahir que no és moment d’incrementar l’SMI i va lamentar que hagi estat una decisió “política” que ja estava presa abans d’iniciar les negociacions. En la mateixa línia, ATA també va retreure que el sou mínim s’apugi “en aquest moment”.

En aquest sentit, va advertir que elevarà les quotes dels autònoms entre 3 i 12 euros, la qual cosa afectarà els 38.327 treballadors per compte propi de la província.

Asaja, per la seua part, va lamentar que, amb l’alça de l’SMI, el gabinet de PSOE i Unides Podem “assesti un altre dur cop” a la pagesia. Amb tot, els opositors a la pujada de l’SMI també van trobar ahir suport en les paraules del governador del Banc d’Espanya, Pablo Hernández de Cos, que va reclamar “prudència” en l’increment del sou mínim perquè la recuperació “és més lenta” en alguns sectors.

En canvi, la vicepresidenta segona i ministra de Treball, Yolanda Díaz, es va felicitar per l’acord amb els sindicats, va afirmar que tot el Govern central va avalar la decisió d’apujar l’SMI i va lamentar la postura de la CEOE en aquest sentit.

També des d’UGT van aplaudir el pacte per incrementar el sou mínim en tant que, segons els seus càlculs, beneficiarà el 7,3% dels treballadors.

Unai Sordo, líder de CCOO, va destacar que amb l’acord s’asseguren més pujades el 2022 i el 2023. És “molt important per millorar les condicions salarials de la gent que menys recursos té”, va dir.

tracking