SEGRE

EMPRESES PROJECTES

Iberspa estrena fàbrica a Cervera i dobla la plantilla fins a arribar als 120 treballadors

Davant de la que tenia en el moment de l'incendi de les seues antigues instal·lacions el juliol del 2019 || El trasllat de les oficines es preveu per al mes de novembre, completant així el seu projecte

Les noves instal·lacions s’han edificat en menys d’un any.

Les noves instal·lacions s’han edificat en menys d’un any.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La firma de Cervera Iberspa, líder a Europa en la fabricació de spas i swim spas, ha traslladat aquest mes de setembre la producció a la nova seu del polígon industrial de Cervera. Segons el gerent, Artur Deu, el proper mes de novembre es durà a terme el trasllat del personal d’oficines, que segueixen a les naus de l’antiga Cervitrans.

Artur Deu va comentar que la nova seu presenta 2.000 metres quadrats més de zona de producció i 500 metres quadrats més d’oficines respecte a la que tenien abans de l’incendi. La nova fàbrica té una superfície de 8.500 metres quadrats.

Quant a la plantilla, Artur Deu va explicar que s’ha doblat respecte al moment de l’incendi quan tenia 57 empleats mentre que en l’actualitat són 120. S’ha de destacar que l’augment de la producció el 2020 ja va portar a un increment de la plantilla fins als 82 treballadors.

Augment de producció

La factoria de Cervera ha vist un augment notable de la producció amb la pandèmia. El 2018 va aconseguir una facturació històrica d’11.514.033 euros, amb un augment del 9,7 per cent, i el 2019 el volum de facturació va ser de gairebé 13 milions d’euros. L’empresa exporta al voltant del 80% de la seua producció, mentre que el mercat estatal representa el 20 per cent restant del seu negoci.

Tanca vendes arreu del món, amb especial importància del mercat europeu. Aquesta diversificació li permet reduir riscos davant d’eventuals retraïments del consum a certs països, que poden ser compensats per d’altres. Així ho explica el CEO de la companyia, que destaca que també existeixen diferents preferències en funció dels diversos clients, amb per exemple una major exigència de qualitat i aposta per l’alta gamma a Alemanya o Suïssa.

L'incendi

L’1 de juliol de l’any 2019, un incendi va calcinar íntegrament la fàbrica just quan projectava una ampliació. Inicialment va traslladar el seu centre de treball a les antigues naus de Lear i, posteriorment, va poder donar continuïtat a la producció a les naus de Cervitrans, situats a la travessia de l’antiga N-II.

Dades

13 Milions d'euros. La facturació de l’empresa de spas es va acostar als 13 milions d’euros el 2019.

8.500 metres quadrats. La nova fàbrica disposa d’una superfície de 8. 500 metres quadrats.

Les obres de la nova fàbrica s’han fet en menys d’un any

L’alcalde de Cervera Joan Santacana, va manifestar la seua satisfacció “tant per l’augment de llocs de treball creats per Iberspa, perquè els necessitem tots, com pel fet que l’empresa hagi volgut quedar-se a la localitat després de l’incendi” que va patir el juliol del 2019. Cal destacar la rapidesa a posar en marxa les noves instal·lacions, ja que de fet les obres de la nova fàbrica s’han dut a terme en menys d’un any.

Cortizo

També la multinacional gallega Cortizo, dedicada a la producció de sistemes d’alumini per a l’arquitectura i la construcció, portarà a terme aquest mes de setembre la posada en marxa de la seua segona fàbrica a la capital de la Segarra, on projecta generar nous seixanta llocs de treball, el triple dels vint previstos inicialment. La multinacional ha adquirit la totalitat dels terrenys de l’antiga càrnia L’Agudana, que sumen 3,5 hectàrees.

tracking