SEGRE

El govern espanyol aprovarà l'augment de 15 euros mensuals del salari mínim aquest dimarts

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, dona un discurs durant la inauguració de la jornada 'Diàlegs sobre el Futur del Treball', aquest dilluns, a Santander.

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, dona un discurs durant la inauguració de la jornada 'Diàlegs sobre el Futur del Treball', aquest dilluns, a Santander.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha confirmat aquest dilluns que el Consell de Ministres d'aquest dimarts donarà llum verda a la pujada de 15 euros al mes del salari mínim interprofessional (SMI) fins els 965 euros. Durant la seua intervenció al fòrum "El futur del treball", Sánchez ha subratllat que el progrés i la recuperació han de sustentar-se sobre la cohesió social i la igualtat i que la pujada del SMI "no és només justícia social i dignitat" sinó que comporta un benefici econòmic. Sánchez també ha recordat que l’objectiu és seguir el camí de pujades perquè el 2023 el SMI sigui el 60 % del salari mitjà.

El Ministeri de Treball i els sindicats UGT i CCOO van tancar a mitjans d’aquest mes un acord per pujar l'SMI des de l’1 de setembre 15 euros mensuals, fins situar-lo en 965 euros bruts.

Les patronals CEOE i Cepyme no van subscriure aquest acord en considerar que no és el moment per incrementar aquest salari. Segons ha assenyalat la vicepresidenta segona i ministra de Treball, Yolanda Díaz, aquest increment de l’1,57 % del SMI afecta directament 1,5 milions de treballadors, si bé sol tenir un efecte a l’alça per als salaris immediatament superiors.

tracking