SEGRE

Els elèctrics superen en vendes als dièsel a Europa per primera vegada en la història

Punts de recàrrega per a cotxes elèctrics al pàrquing de Blondel.

Punts de recàrrega per a cotxes elèctrics al pàrquing de Blondel.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els vehicles elèctrics i els híbrids endollables van vendre més que els seus homòlegs dièsel el mes d’agost, fins a 10.100 unitats més. L’any passat, el volum de vehicles elèctrics va ser 158.300 unitats menys que les matriculacions de dièsel, segons les dades de Jato Dynamics.

Les matriculacions de vehicles nous als 26 principals mercats europeus es van situar en 713.714 unitats a l’agost, la qual cosa representa un retrocés del 18% respecte al mateix mes de l’any passat. Tanmateix, la caiguda d’agost no va entelar el creixement registrat durant el segon trimestre de l’any. Així, el volum acumulat segueix sent superior al de l’any passat, amb 8.095.419 unitats registrades en comparació amb 7.192.839 de registrades entre gener i agost de 2020.

Un fort repunt en la demanda el vuitè mes de l’any va fer que els vehicles elèctrics i els híbrids endollables registressin la seua segona participació de mercat mensual més alta, amb un 21%. Les 151.737 unitats registrades el mes d’agost marquen un augment interanual del 61% i porten el volum total des de gener a 1,32 milions d’unitats.

La demanda va ser particularment forta per a les versions elèctriques del Fiat 500, Peugeot 208, Hyundai Kona, Opel Corsa i Kia Niro, a més dels excel·lents resultats del Volkswagen ID.3, el vehicle elèctric més venut a Europa durant l’agost.

ELS MODELS MÉS VENUTS A L’AGOST

El Dacia Sandero va assegurar el primer lloc en la classificació general com l’automòbil més registrat en Europa. Les ofertes introduïdes al llarg de l’any han ajudat que aquest subcompacte de baix cost es converteixi en el cinquè cotxe més venut d’Europa entre gener i agost.

El Dacia va vendre més que el Volkswagen Golf, en la segona posició, que va registrar una disminució mensual interanual del 38%, però encara lidera les classificacions de l’any fins la data. El Duster de Dacia també va entrar al 'top 5' en quarta posició, augmentant el seu volum en un 4%.

Altres assoliments notables inclouen el Fiat 500, que va ser impulsat pel model EV, el Hyundai Tucson i el BMW Serie 3, que va encapçalar les classificacions prèmium.

tracking