SEGRE

PRESTACIONS PÚBLIQUES

La despesa en pensions representa el 12% del PIB de la província amb 1.300 milions

Lleida supera ja les cent mil 'nòmines' de gent gran, amb una mitjana de 920 euros cada una

Centenars de persones es van concentrar a Madrid contra la reforma del sistema de pensions.

Centenars de persones es van concentrar a Madrid contra la reforma del sistema de pensions.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La despesa a les pensions contributives representa de l’ordre del 12 per cent del Producte Interior Brut de la província de Lleida.

La demarcació ja ha superat les cent mil pensions abonades cada mes per la Seguretat Social amb una mitjana de 920,59 euros cada una. És a dir, que el desemborsament mensual voreja els 1.300 milions.

En concret ha assolit els 1.291 l’últim mes, segons es desprèn de les dades oficials fetes públiques pel Govern central.

Per la seua part, les últimes dades oficials del PIB de les comarques lleidatanes se situen per sobre dels 10.945 milions, d’acord amb l’última informació oficial de l’Institut d’Estadística de Catalunya referits a l’exercici del 2018. .

Així, el pes de les pensions a Lleida sobre l’economia és similar al de l’Estat, que també ronda el 12%.

A data 1 de setembre, la nòmina mensual de les prestacions contributives de la Seguretat Social va ascendir a 10.233,85 milions d’euros, un 3,25% més que el mateix mes de l’any passat.

En el cas de Lleida, el nombre de pensions s’ha incrementat un 0,77% fins a arribar a les 100.175, mentre que l’import mitjà s’ha incrementat en un 2,69%. Amb l’increment de perceptors i l’augment de les prestacions, el cost mensual per a la Seguretat Social ha passat de poc més de 89 milions al setembre i el 2020 a 92,2 milions en les mateixes dates d’aquest any.

La pensió mitjana del sistema en el conjunt de l’Estat és d’1.036,69 euros mensuals davant dels esmentats 920,59 de la província. És a dir, que la prestació mitjana de Lleida és de 116,10 euros.

Protestes contra el ministre Escrivá per la reforma del sistema públic

Representants del moviment Tardor Calenta, avalat per més de 70 col·lectius, es van manifestar ahir a Madrid contra el ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, i la reforma de les pensions, que dijous passat va superar el seu primer examen al Ple del Congrés després de rebutjar-se l’esmena de totalitat plantejada pel PP.

En el debat parlamentari, el ministre va presentar el seu pla com una reforma “no de partit ni de govern”, sinó “una reforma de país”, que naix de l’acord parlamentari del Pacte de Toledo i també amb el consens dels principals sindicats, patronals i organitzacions d’autònoms, “després d’una dècada sense consens”. La marxa d’ahir tenia per objectiu mostrar el seu “absolut rebuig a l’intent de privatitzar”, segons la seua opinió, el sistema de pensions.

tracking