SEGRE

MACROECONOMIA PREVISIONS

Catalunya eleva la previsió de creixement fins al 6,4%

Enguany, a causa de la recuperació del consum i de la inversió || CaixaBank diu que la inflació encara no repercuteix en el PIB

La reactivació del consum impulsa la recuperació.

La reactivació del consum impulsa la recuperació.GERARD HOYAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat va revisar ahir a l’alça les previsions de creixement de l’economia catalana per a aquest any i el que ve, i va vaticinar que el PIB creixerà un 6,4% tant el 2021 com el 2022. D’aquesta manera, si es compleixen els pronòstics del Govern de Pere Aragonès, en poc més d’un any s’haurà recuperat el nivell econòmic previ a la pandèmia de coronavirus. Segons van explicar des de la conselleria d’Economia i Hisenda, aquesta revisió de les previsions de creixement, que suposa una expansió substancialment més gran al que s’esperava fa uns mesos, és conseqüència de la ràpida recuperació del consum de les llars així com de l’increment en el volum d’inversions.

En paral·lel, la recuperació sostinguda del mercat de treball permetria reduir la taxa d’atur fins al 12,1% al final d’aquest any. Seria de l’11,2% el desembre del 2022.. Més pessimistes són, tanmateix, els pronòstics efectuats per CaixaBank, que vaticina que el creixement del PIB català aquest 2021 serà del 4,8 per cent. En cas de complir-se la previsió de l’entitat, l’economia de Catalunya encara hauria de remuntar set punts i una dècima per recobrar els nivells anteriors a la crisi sanitària desencadenada el març del 2020.

Confien que hi hagi un “fort repunt” de l’activitat econòmica aquest segon semestre del 2021

Amb tot, en el que van coincidir la Generalitat i CaixaBank és a afirmar que s’espera un “fort repunt” de l’activitat econòmica la segona meitat d’aquest any “avalat per l’efecte de la demanda embassada, la recuperació del turisme domèstic i de la UE i, en menor mesura, per l’execució dels primers fons Next Generation”. En declaracions a aquest diari, des de CaixaBank Research van manifestar que la important pujada de la inflació, conseqüència de l’encariment dels preus energètics, encara no ha repercutit en el creixement econòmic.

“De moment no preveiem que tingui un efecte apreciable”, van indicar, però sí que van reconèixer que pot generar “cert impacte de segon ordre” sobre el consum.

tracking