SEGRE

RECONEIXEMENTS

Nobel de Economía a Card, Angrist i Imbens per les anàlisis del mercat laboral

Nobel de Economía a Card, Angrist i Imbens per les anàlisis del mercat laboral

Nobel de Economía a Card, Angrist i Imbens per les anàlisis del mercat laboralEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els economistes David Card, Joshua D Angrist i Guido W. Imbens van rebre aquest dilluns el Nobel de Economía per "treure conclusions d’experiments inesperats" i aplicar-los a l’anàlisi del mercat laboral, va informar la Reial Acadèmia de les Ciències sueca.

Els guardonats en ciències econòmiques d’aquest any "han demostrat que es poden respondre moltes de les grans preguntes de la societat. La seua solució és utilitzar experiments naturals, situacions que sorgeixen en la vida real que s’assemblen a experiments aleatoris," va explicar l’acadèmia.

Tots ells -el canadenc Card, el nord-americà Angrist i l’holandès-nord-americà Imbens- "han proporcionat nous coneixements sobre el mercat laboral i han mostrat quines conclusions sobre causa i efecte es poden extreure dels experiments naturals"

"El seu enfocament s’ha estès a altres camps i ha revolucionat la investigació empírica", va valorar l’Acadèmia.

"Utilitzant experiments naturals, David Card ha analitzat els efectes del salari mínim, la immigració i l’educació al mercat laboral", van precisar els membres de la institució.

Angrist i Imbens "van mostrar quines conclusions sobre causa i efecte es poden extreure dels experiments naturals. El marc desenvolupat per ells ha estat àmpliament adoptat per investigadors que treballen amb dades d’observació".

En resum, el treball dels guardonats "ha revolucionat la investigació empírica en les ciències socials i ha millorat significativament la capacitat de la comunitat investigadora per respondre preguntes de gran importància per a tots nosaltres".

El guardó és l’últim dels Premis Nobel anunciat i serà entregat, com els altres, el proper 10 de desembre.

Amb el Nobel de Economía, que es concedeix des de 1969, acaba la ronda d’anuncis d’aquests guardons, que va començar fa una setmana amb el de Medicina i al que van seguir els de Física, Química, Literatura i de la Pau.

tracking