SEGRE

MACROECONOMIA PREVISIONS

L'FMI preveu que l'economia d'Espanya s'acceleri el 2022

Quan estima que el PIB tindrà un creixement del 6,4% || Malgrat que rebaixa mig punt, fins al 5,7%, el d'aquest any

La directora de l’FMI, l’economista búlgara Kristalina Georgieva.

La directora de l’FMI, l’economista búlgara Kristalina Georgieva.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Fons Monetari Internacional (FMI) va rebaixar ahir la previsió de creixement econòmic d’Espanya el 2021 fins al 5,7 per cent, cinc dècimes menys que els seus càlculs de fa tres mesos.

Encara que el Producte Interior Brut (PIB) espanyol registraria una millora per sobre de la mitjana de les economies avançades (5,2%) i la zona euro (5%), passaria a créixer per sota de la mitjana mundial (5,9 %) i es veuria superada per països com França (6,3%) o Itàlia (5,8%). L’organisme trasllada el gruix de la recuperació al 2022, quan estima que el PIB espanyol creixerà un 6,4%, sis dècimes més que la projecció que va fer al juliol.

En cas que es complissin aquests pronòstics, Espanya seria la segona economia d’entre les grans potències mundials que més s’expandiria el 2022, superada només per l’Índia..

Malgrat que les dades presentades per l’FMI són menys optimistes que les del Govern, que augura un creixement del PIB del 6,5% per al 2021 i d’un 7% l’any que ve, l’Executiu central els va valorar positivament i van assegurar que reflecteix que Espanya està “en el camí de la recuperació”.Aquest repunt de l’economia espanyola permetrà, segons l’informe Perspectives Econòmiques Globals, divulgat ahir pel Fons, reduir l’atur fins al 15,4% aquest any i al 14,8% el 2022, però continuarà mantenint-se com el més elevat de la zona euro juntament amb Grècia.

D’altra banda, la institució liderada per Kristalina Georgieva no veu pressions inflacionàries significatives a Espanya i preveu un augment dels preus del 2,2% per al tancament d’aquest any i de l’1,6% per al vinent, en línia similar a la zona euro.La recuperació postpandèmia la lideraran l’Índia (9,5%) i la Xina (8%)..

L’organisme dona suport a la seua directora gerent El Directori Executiu de l’FMI va expressar ahir el seu recolzament a la directora gerent de l’organisme, Kristalina Georgieva, a l’assegurar que la revisió de les acusacions per afavorir la Xina en un informe quan era al Banc Mundial no mostren “un paper inapropiat” per part de l’economista búlgara.

tracking