SEGRE

Quants diners destina l'Estat a Defensa? I a Educació?

Una roda de premsa del Govern espanyol.

Una roda de premsa del Govern espanyol.Moncloa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El projecte de Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) per a 2022 contempla dotacions destinades a la política d’Educació l’any 2022 que ascendeixen els 5.000 milions d’euros, assolint-se per primera vegada aquesta xifra. Segons el projecte de PGE presentat aquest dimecres al Congrés la despesa destinada a polítiques educatives serà de 5.023 milions d’euros, la qual cosa suposa un 2,6% més respecte als comptes d’aquest 2021, quan la inversió es va situar en els 4.893 milions.

D’aquests més de 5.000 milions, que representen l’1,1% del pressupost total previst pel Govern espanyol per a 2022, 1.604 milions procediran de la Unió Europea, una quantitat lleugerament inferior a la d’aquest any, que va ser de 1.803 milions. Així, excloses les dotacions associades al Mecanisme de Recuperació i Resiliència (fons UE), la política d’Educació se situa el 2022 en 3.419 milions d’euros, un 10,6% més que el 2021.

Els crèdits de la política d’Educació es gestionen principalment a través del Ministeri d’Educació i Formació Professional, en col·laboració amb les comunitats autònomes, en tractar-se d’una competència transferida, i també pel Ministeri d’Universitats en l’àmbit dels ensenyaments universitaris.

D’altra banda, el Ministeri de Defensa augmentarà un 19,1 per cent el proper any els diners dedicats a inversions reals per recolzar a la indústria militar, fins superar els 3.500 milions d’euros; mentre que mantindrà mesures d’estalvi en despesa corrent. En total, el pressupost per a Defensa el 2022 és de 10.152 milions d’euros, un 7,87 per cent superior a l’any passat.

De la partida prevista per al pròxim exercici, 2.342 milions corresponen al pagament pendent dels programes especials d’armament i els 7.068 milions restants a les altres despeses amb càrrec al Ministeri. Separant aquestes partides, el pressupost dels programes d’armament creix un 21,6 per cent mentre que la despesa de la resta del Ministeri un 3,4 per cent.

Dins d’aquest últim import, la dotació per a inversions reals, excloses les dotacions destinades a Operacions de Manteniment de la Pau (OMP), ascendeixen 3.515 milions d’euros, la qual cosa comporta un creixement del 19,1 per cent, amb la finalitat de donar suport i enfortir la base industrial i tecnològica, segons explica el Departament dirigit per Margarita Robles. D’aquest import, 26 milions d’euros es doten amb càrrec al Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència de la Unió Europea.

tracking