SEGRE

Els funcionaris catalans cobraran la paga extra del 2014 "abans d'acabar l'any"

La consellera Laura Vilagrà.

La consellera Laura Vilagrà.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern retornarà el 100% de la paga extra del 2014 als empleats públics "abans d'acabar l'any". Així ho han anunciat aquest dilluns els representants de l'Administració en el marc de la Mesa General de Negociació dels Empleats Públics. Inicialment, l'acord signat el 2018 preveia la devolució d'un 55% d'aquesta paga extra del 2014 a la nòmina de novembre (293 milions), mentre que el 45% restant s'havia de retornar al llarg del 2022 (240 milions). Finalment, el Govern aprovarà demà dimarts un decret llei que preveu el retorn íntegre de la paga extra del 2014 ja en aquest 2021. La iniciativa suposa el pagament de 533 milions d'euros i permet avançar un any el compliment de l'acord amb els sindicats per al retorn de les pagues.

Durant la reunió de la Mesa, on estan representats els sindicats majoritaris de la funció pública, també s'ha abordat el pagament del complement de productivitat. La voluntat del Govern és pagar aquest complement l'any que ve, un cop acordats els criteris de valoració de la productivitat. De fet, l'acord de 2018 preveia també el pagament del 50% d'aquest complement el 2021, equivalent a onze milions d'euros, segons els sindicats.

Davant la "impossibilitat" de l'administració de fer front a aquesta part de l'acord per no haver actualitzat els criteris d'avaluació de l'acompliment, els sindicats han acceptat acordar la forma de repartiment del complement de productivitat per al 2022 a canvi que el Govern retorni tota la paga del 2014 aquest any.

tracking