SEGRE

La indústria alimentària alerta de la "gravetat" de la situació pels preus

Avisa de les dificultats d’aprovisionament

Imatge d'arxiu de la peixateria d'un supermercat.

La indústria alimentària alerta de la "gravetat" de la situació pels preusSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació Espanyola d’Indústries d’Alimentació i Begudes (FIAB) ha alertat de la "gravetat" de la situació provocada per l’increment inflacionista en costos energètics, matèries primeres i auxiliars, així com les dificultats d’aprovisionament, que en conjunt suposen una "seriosa amenaça" per a les empreses i l’ús del sector, encara en un procés de recuperació de la crisi provocada per la pandèmia.

Així, l’escenari econòmic de les últimes setmanes, al qual s’uneix també la pujada dels costos de transport per carretera i els nolis marítims, posen en risc la supervivència de moltes empreses d’alimentació i begudes. "La conjuntura econòmica compromet la competitivitat d’empreses i llocs de treball en un moment en què com a primer sector industrial del país volem liderar la recuperació de la crisi", ha assegurat el director general de FIAB, Maurici García de Quevedo.

En relació amb la situació energètica, des de FIAB han demanat al Govern espanyol que posi en marxa mesures a curt termini que ajudin a millorar aquesta situació mentre es treballa en altres de més estructurals. Segons el seu parer, les condicions actuals podrien desincentivar també la inversió en nous projectes, precisament en un moment on les empreses afronten la seua adaptació a un marc productiu més sostenible i digital.

A més, FIAB ha assenyalat que també és necessari considerar els efectes d’aquest escenari en el consum, un factor clau per afrontar la recuperació econòmica després de la crisi econòmica provocada el coronavirus. "En aquestes circumstàncies, la despesa del consumidor podria reduir-se, perdent tot l’esforç que s’ha realitzat prèviament per a la reactivació de l’economia i la generació de confiança", ha afirmat García de Quevedo.

tracking