SEGRE

AGRICULTURA INNOVACIÓ

Les Jornades Fructícoles de l'IRTA atreuen 2.000 persones

Presenten novetats com un sistema fix d'aplicació de fitosanitaris || Peres crocants amb textura de poma

Les autoritats van poder conèixer el nou sistema fix d’aplicació de fitosanitaris.

Les autoritats van poder conèixer el nou sistema fix d’aplicació de fitosanitaris.J.GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un sistema fix d’aplicació de fitosanitaris o l’exposició de varietats com peres crocants que recorden la textura de la poma han format part de les 26 Jornades Fructícoles que ha organitzat l’IRTA a la seua estació de Mollerussa, amb la participació d’unes 2.000 persones. Després de celebrar-se l’any passat en format virtual, el certamen ha tornat “amb força” i a punt per presentar els resultats d’estudis que porta a terme l’IRTA durant tot l’any, destinats a controlar plagues o malalties, noves formes de regadiu o varietats, tal com va remarcar el director general de l’entitat, Josep Usall. Un total de 71 expositors han pogut mostrar els seus productes al recinte des de dimecres passat fins ahir.

El públic també va poder assistir a una trentena d’activitats com presentacions, xarrades o ponències de camp. Una d’aquestes va ser la dedicada a l’aplicació de productes fitosanitaris mitjançant un sistema de microaspersió que es duu a terme a la part superior dels arbres i que aconsegueix una eficàcia similar a la que produeix una atomitzadora tradicional. Destaca el fet que l’esmentada aplicació pot programar-se a través d’un telèfon mòbil i no haver de ser a la mateixa parcel·la, tal com va explicar ahir el cap del programa de fructicultura de l’IRTA, Luis Asín.

Aquest sistema ha estat testat en una parcel·la de 2.000 metres quadrats de l’IRTA l’eficàcia del qual també s’està avaluant en centres d’investigació dels Estats Units, França i Itàlia.Respecte a les varietats, Asín va destacar les pomes gala i una nova versió sense estries i llisa o les golden-similis, molt semblants a les tradicionals golden però amb una qualitat gustativa millorada que mantindria la seua textura crocant davant d’un canvi climàtic. També ha estat present l’ice peach, un préssec groc amb pell de nectarina.

tracking