SEGRE

El Banc d'Espanya farà una "revisió significativa a la baixa" del PIB del 2021

El Governador del Banc d'Espanya, Pablo Hernández de Cos.

El Governador del Banc d'Espanya, Pablo Hernández de Cos.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El governador del Banc d’Espanya, Pablo Hernández de Cos, ha anticipat que faran "una revisió significativa a la baixa" de les seues previsions de creixement econòmic d’Espanya per a aquest any. Durant la seua intervenció davant de la Comissió de Pressupostos del Congrés sobre el projecte de Pressupostos Generals de l’Estat per al 2022, ha explicat que el Banc d’Espanya no publicarà noves projeccions macroeconòmiques fins el mes de desembre, però ha avançat que hi haurà una revisió a la baixa. Les previsions actuals del Banc d’Espanya projecten un creixement del PIB del 6,3 % el 2021, que es reduiria lleugerament fins el 5,9 % el 2022.

No obstant, ha recordat Hernández de Cos, després d’aquestes projeccions l’INE va revisar de manera significativa a la baixa les seues estimacions prèvies de creixement del PIB en el segon trimestre de 2021 del 2,8 % a l’1,1 % abans esmentat. "Una rebaixa d’una magnitud tan elevada comporta, de forma mecànica (...) una reducció substancial de la taxa mitjana de creixement del PIB per a 2021 i, en menor mesura, també de la de 2022", ha afegit.

Hernández de Cos ha assenyalat els riscos que afronta l’economia espanyola i ha subratllat especialment al l’evolució dels desajustos entre l’oferta i demanda de béns i el grau de persistència de les pressions inflacionistes.

tracking