SEGRE

Faus veu el territori com a "part de la solució" en la implementació d'energia renovable

La conferència del president del Cercle d'Economia ha obert el programa de la Trobada Empresarial al Pirineu, que compta amb 600 assistents

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Cercle d'Economia, Javier Faus, ha afirmat que la transició verda no serà "ni fàcil ni barata" i que al territori, que hauria de ser "part de la solució", falta consens per implementar energies renovables. En aquest sentit, ha explicat que la gran indústria les necessita a la vora i que hi ha el risc que en dues dècades Catalunya hagi d'importar la pràctica totalitat de l'energia de la resta de l'Estat i de França. Tot plegat ho ha dit en el marc de la 32a Trobada al Pirineu, que enguany té com a eix central la "resiliència empresarial" i que recupera el format presencial amb uns 600 inscrits. Els problemes econòmics derivats de la pandèmia com l'encariment de la llum i les matèries primeres centren bona part del debat

El president de la Trobada, Vicenç Voltes, ha estat l'encarregat de donar la benvinguda als assistents, molts dels qual han participat en nombroses ocasions des de la primera edició de la Trobada al juny de 1989. Voltes ha mostrat una gran satisfacció per la recuperació del format presencial. També ha recordat les persones que ens han deixat durant la pandèmia i ha fet un reconeixement al personal sanitari i educatiu pel seu servei a la comunitat.

Vicenç Voltes ha destacat dos temes que estaran presents fins demà divendres: “el país i les empreses, des dels reptes a les oportunitats que, com a país tenim per endavant”. Però sobretot ha anunciat que “parlarem de resiliència, posant en valor el teixit empresarial i la figura de l'empresari”.

De la seua banda, l'alcalde de la Seu d'Urgell, Francesc Viaplana, també ha donat la benvinguda els assistents de la Trobada Empresarial del Pirineu, que acull aquest esdeveniment des del 2008. Ha començat la seva intervenció lloant el títol de l'edició d'enguany perquè "el nostre país és molt resilient en molts aspectes". Viaplana ha explicat les mesures que des del consistori han dut a terme per ajudar les persones i les empreses, com a administració més propera de la ciutadania, posant en valor la dinamització de l'economia i el benestar de les persones. També ha parlat del nou paradigma laboral i d'una infraestructura municipal per accelerar aquest canvi. Finalment, ha convidat els empresaris a visitar la Seu d'Urgell.

En la jornada d'aquest dijous també es presenten les “Experiències empresarials d’èxit amb clau lleidatana”. Com ja es habitual, la Trobada dona veu als empresaris lleidatans perquè expliquin els seus casos d’èxit. En aquesta 32a edició, els protagonistes són Ferran Alemany, propietari de Torrons Alemany; Meritxell Pi, directora general financera i acció corporativa del Grup ICG; Josep Piqué, director general de CUNIPIC; Montse Pujol, propietària de PMP Prêt à porter Casas, en una taula moderada pel director de redacció de SEGRE, Santiago Costa, i presentada pel president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn.

La inauguració oficial de la 32a Trobada Empresarial al Pirineu anirà a càrrec aquest divendres del president de la Generalitat de Catalunya, i la cloenda, a càrrec de la Ministra de Ciència i Innovació del Govern d’Espanya, Diana Morant.

Faus veu el territori com a

Faus veu el territori com a "part de la solució" en la implementació d'energia renovableACN

El president de la Trobada, Vicenç Voltes.

Faus veu el territori com a "part de la solució" en la implementació d'energia renovable

L'alcalde de la Seu d'Urgell, Francesc Viaplana.

Faus veu el territori com a "part de la solució" en la implementació d'energia renovable

Un momento de la mesa “Experiencias empresariales de éxito con clave leridana

Un momento de la mesa “Experiencias empresariales de éxito con clave leridana", presentada por el presidente de la Diputación de Lleida, Joan Talarn, y moderada por el director de redacción de SEGRE, Santiago Costa.Cynthia Sans

tracking