SEGRE

Aragonès avisa que Catalunya no serà competitiva sense innovació

Assegura des de la Trobada a la Seu que els Jocs Olímpics d’Hivern "són una oportunitat per al conjunt del Pirineu"

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, en un moment de la seua intervenció a la Trobada Empresarial al Pirineu.

Aragonès avisa que Catalunya no serà competitiva sense innovacióTrobada al Pirineu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha avisat aquest divendres que Catalunya no serà competitiva "partint de la contenció de salaris perquè sempre hi haurà algú que ho faci més barat", i que ha de ser partint de la innovació. Ho ha dit en la conferència inaugural de la 32 Trobada Empresarial al Pirineu, que se celebra a La Seu d’Urgell, entre aquest dijous i divendres.

Aragonès ha explicat que el Govern té les eines per sortir de la crisi provocada per la pandèmia i ha assenyalat la necessitat de generar talent per al sector industrial i per poder reindustrialitzar Catalunya. En aquest sentit, ha apuntat que la voluntat de l’Executiu català és passar del 20% al 40% de titulats en Formació Professional (FP) en una dècada. Ha insistit en la necessitat de "reindustrialitzar el país en clau verda i digital" a través del futur Pacte Nacional per a la Indústria i també a través dels fons europeus Next Generation.

JOCS OLÍMPICS D’HIVERN

La possible candidatura del Pirineu catalans als Jocs Olímpics d’Hivern de 2030 ha centrat la major part de les preguntes dels assistents a Aragonès després de la seua intervenció. Aragonès ha explicat que els Jocs Olímpics d’Hivern "són una oportunitat per al conjunt del Pirineu" i que és un error pensar que només són els 15 dies d’esdeveniment, ja que defensa que representarien un desenvolupament econòmic per a la regió.

"El pla Pirineus 2030 ha de servir per a la diversificació econòmica de les comarques i lluitar contra la despoblació" de la zona, a més de, segons ha dit textualment, trencar paradoxes com que hi hagi municipis amb habitatges buits i a pocs quilòmetres falta d’habitatge. Aragonès ha assegurat que el Govern compta amb el compromís del Comitè Olímpic Internacional (COI) d’un nou model de Jocs Olímpics: "No es tracta d’operacions urbanístiques i construir noves infraestructures que siguin abandonades". Ha afegit que és un pla "per generar infraestructures que es mantinguin" i ha reclamat el Govern espanyol que es comprometi amb la millora de les línies ferroviàries de les comarques pirinenques catalanes.

PROTESTA

Precisament el projecte de Jocs Olímpics 2030 ha generat la protesta de dos activistes d’Arran i la plataforma StopJJOO, que han interromput el discurs d’Aragonès amb crits i pancartes de 'No als Jocs’. Entre els activistes es trobava el regidor de la CUP a La Seu d’Urgell i portaveu de la plataforma, Bernat Lavaquiol.

tracking