SEGRE

ESNOTICIA

Javier Faus: “Els Jocs són una oportunitat per al Pirineu”

Assegura que la transició verda no serà “ni fàcil ni barata” || Insta a prendre mesures per evitar que Catalunya entri en decadència

Un moment de la conferència que va oferir ahir Javier Faus.

Un moment de la conferència que va oferir ahir Javier Faus.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Jocs Olímpics d’Hivern i el teletreball són les dos grans oportunitats perquè el Pirineu prosperi. Així ho va assegurar ahir el president del Cercle d’Economia, Javier Faus, que va oferir la primera conferència de l’edició d’aquest any de la Trobada Empresarial al Pirineu. Pel que fa als Jocs Olímpics, va apuntar que “Barcelona ha de ser solidària amb el territori i la decisió ha de venir del Pirineu”, va insistir, alhora que va animar els alcaldes i, en concret al de la Seu Francesc Viaplana, a “mobilitzar-se, reivindicar-se i a acudir a les urnes” al referèndum previst.

El president del Cercle d’Economia també va fixar el teletreball com una oportunitat perquè “els nòmades digitals han vingut per quedar-se i no podem deixar-los escapar”. Va apostar per oferir-los condicions atractives com “una fiscalitat intel·ligent perquè no se’n vagin”

Faus va animar els alcaldes a “mobilitzar-se, reivindicar-se i a anar a les urnes” en la consulta sobre els jocs

Així mateix, Faus va afirmar davant dels empresaris assistents a la Trobada que la transició verda no serà “ni fàcil ni barata” i que al territori, que hauria de ser “part de la solució”, falta consens per implementar energies renovables. Sobre aquesta qüestió, va considerar que existeix el risc que en dos dècades, Catalunya es vegi obligada a importar la pràctica totalitat de l’energia de la resta de l’Estat i de França.

Faus va apostar per fer créixer Barcelona i Catalunya per aconseguir un model de prosperitat de país i per “distribuir millor la riquesa”. Sobre aquest punt va considerar que “ni Barcelona ni Catalunya no tenen un model de prosperitat compartida i que tingui la complicitat de tots els agents” tal com tenen, va apuntar, altres estats europeus com per exemple Alemanya o Holanda. El portaveu del lobby empresarial va lamentar que tant el país com la capital poden quedar atrapats “en una espiral d’irrellevància econòmica, de decadència lenta però inexorable”.

No obstant, va considerar que Catalunya no està en decadència però va animar a “prendre mesures per evitar-ho” en un futur. Va apostar finalment per millorar la inversió en infraestructures i a treballar a l’ampliació de l’aeroport Josep Tarradellas Barcelona-el Prat.

tracking