SEGRE

Sánchez Llibre demana a Junts renunciar a la unilateralitat per reimpulsar l'economia

El president de Foment planteja un acord Estat-Generalitat-Aragó per als Jocs Olímpics. d’Hivern Pirineu-Barcelona 2030

El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, aquest divendres a la Seu d'Urgell.

Sánchez Llibre demana a Junts renunciar a la unilateralitat per reimpulsar l'economiaGenaro Massot /Trobada al Pirineu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, ha demanat a Junts de renunciar a la independència unilateral perquè tornin les empreses que van sortir de Catalunya i torni a ser "la locomotora d’Espanya", una cosa que des del seu punt de vista ja ha fet el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el líder d’ERC, Oriol Junqueras El dirigent de la patronal ho ha dit aquest divendres en la Trobada Empresarial al Pirineu a la Seu d’Urgell durant la taula 'Està perdent posicions i impuls l’economia catalana?' en la que també ha intervingut el catedràtic d’Economia en Iese Business School Jordi Gual.

Sánchez Llibre ha assegurat que el procés independentista és una de les raons per les quals l’economia catalana ha perdut impuls econòmic: "Fa falta influència en el Govern de Catalunya perquè declari formalment que no es tornarà a produir mai més una declaració unilateral d’independència". "Entenem que ja hi ha un partit dels dos que formen el Govern que ja ha fet declaracions en aquesta direcció; tant el senyor Oriol Junqueras, president d’ERC, com el senyor Pere Aragonès, president de la Generalitat," ha precisat.

El president de Foment ha insistit que ara "falta convèncer que aquest objectiu també sigui compartit per l’altre partit que forma part del Govern". Per a ell, "segurament" així es normalitzaria la relació Govern espanyol-Generalitat i seria un pas significatiu perquè tornessin a Catalunya les empreses que van traslladar la seua seu.

AEROPORT DE BARCELONA

Ha dit que, perquè Catalunya torni a ser la locomotora d’Espanya, també és fonamental un acord de la Generalitat, l’Estat i el Govern aragonès per guanyar una candidatura conjunta dels Jocs Olímpics d’Hivern Pirineu-Barcelona 2030, i un acord que faciliti l’ampliació de l’Aeroport de Barcelona. El catedràtic de Economía Jordi Gual ha assenyalat que, de les regions anomenades fa any motors d’Europa –Catalunya, Rhône-Alpes a França, Llombardia a Itàlia i Baden-Württemberg a Alemanya–, la italiana i l’espanyola "són a la part inferior de la corba i les altres dos han tirat".

tracking