SEGRE

ESNOTICIA

Els empresaris augmenten la facturació i surten de la pandèmia reforçats

Foment diu que Catalunya perd posicions

La intervenció de Sánchez Llibre en la Trobada al Pirineu.

La intervenció de Sánchez Llibre en la Trobada al Pirineu.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una enquesta entre els empresaris que han participat en la Trobada Empresarial al Pirineu va revelar ahir que la pràctica totalitat preveu augmentar la seua facturació aquest any, si bé només el 52% va contestar la pregunta. Així mateix, el 60,24% sobre el 83% d’assistents va assegurar que han sortit reforçats de la pandèmia. Mentrestant, el 60% crearà llocs de treball en els propers mesos.

Per la seua part, un 81,82% sobre el 77% del total d’empresaris va respondre que Catalunya ha perdut impuls i lideratge. En aquest sentit, el president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, va assegurar durant la seua conferència que “Catalunya ha perdut posicions durant els últims quatre anys i hem passat de ser la gran locomotora econòmica de l’Estat a estar en segona posició darrere de Madrid”. Sánchez Llibre va donar fórmules per corregir aquesta tendència i va assenyalar la necessitat de treballar perquè “totes aquelles empreses que van abandonar el país per culpa del procés tornin a Catalunya”.

Falten, va dir, “determinats fets polítics i econòmics” i es va referir que el Govern “declari formalment que no tornaran a declarar unilateralment la independència”. Va apostar també perquè “Catalunya i Aragó liderin la presentació conjunta de la candidatura per als Jocs Olímpics.” Per la seua part, Jordi Gual, catedràtic d’Economia de la IESE Business School, va afirmar també que les xifres històriques publicades per la UE demostren que Catalunya “ha perdut posicions i competitivitat”. Va considerar que el creixement econòmic i “determinats nivells elevats d’intervenció” a favor de la cura pel medi ambient “són propostes antagòniques”.

“Accions massa agressives en el medi ambient o en la redistribució de la renda poden escanyar el creixement econòmic.”.

tracking