SEGRE

Com interposar un recurs a l'impost al CO2 de la Generalitat

L'ATC ha redissenyat el web perquè es pugui recórrer de manera telemàtica i sense necessitat d’aportar cap justificant de la Dirección General de Tráfico

Com interposar un recurs a l'impost al CO2 de la Generalitat

Com interposar un recurs a l'impost al CO2 de la Generalitat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Agència Tributària de Catalunya ha anunciat que ha implementat un seguit de millores per facilitar els tràmits als contribuents que hagin d’interposar un recurs relacionat amb el cobrament de l'impost al CO2. En concret, l’Agència ha redissenyat el seu web per tal que es pugui presentar de manera telemàtica i sense necessitat d’aportar cap justificant de la Dirección General de Tráfico.

Així, les persones que hagin de presentar un recurs a l’Agència ho podran fer en línia, des de la mateixa pàgina de consulta del padró, on només hauran de fer constar la matrícula del vehicle i el NIF del propietari. També podran utilitzar les altres vies d’identificació admeses fins ara, com són el DNIe, el certificat digital o l’idCAT Mòbil. Paral·lelament, també s’ha suprimit l’obligatorietat d’aportar un justificant o informe de la Dirección General de Tráfico (DGT) com a documentació necessària per presentar recurs en el cas de vehicles donats de baixa o sostrets. Per la seva banda, l’Agència Tributària de Catalunya reforçarà els mecanismes per agilitar al màxim el procés de comprovació dels recursos rebuts i la posterior devolució dels cobraments que es confirmin indeguts, juntament amb els interessos corresponents.

Un tribut per fer front al canvi climàtic

Atès que es tracta d’un impost nou, el passat mes de maig, el Govern va publicar el padró provisional per tal que els contribuents poguessin comprovar si les dades de la liquidació eren correctes. Gràcies a aquest pas previ, es va poder fer una depuració de les dades facilitades per la Dirección General de Tráfico a l’Agència per poder implementar aquest tribut mediambiental. A dia d’avui, l’ATC ha enviat 500.000 notificacions i ha rebut 3.000 recursos.

tracking