SEGRE

LABORAL CONFLICTE

Alerta de desproveïment per la vaga a les càrnies

Segons CCOO, que justifica l'aturada per posar “fi a l'explotació laboral inacceptable” || Convocats 9.000 treballadors lleidatans

Imatge d’una empresa càrnia en plena activitat.

Imatge d’una empresa càrnia en plena activitat.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més de 100.000 treballadors del sector carni de tot l’Estat, entre 8.000 i 9.000 a la província de Lleida, estan cridats a participar en la vaga general convocada pels sindicats Comissions Obreres i UGT els dies 25 i 26 de novembre i els feiners del pont de la Puríssima. Els sindicats insten la patronal a moure fitxa per intentar reconduir la situació i evitar un conflicte “dur i històric”. Des de CCOO, a més, van alertar que si la convocatòria es porta a terme, suposarà l’aturada del quart sector industrial més important de l’Estat i que pot provocar problemes de proveïment. “I més a les portes d’un pont com el de desembre”, va remarcar el secretari general de Comissions Obreres d’Indústria a Catalunya, José Antonio Hernández.

CCOO i UGT han convocat vaga el 25 i 26 de novembre i els dies feiners del pont de la Puríssima

El cine d’Olot va acollir ahir l’assemblea de delegats de Comissions Obreres de totes les empreses catalanes que estan sota el paraigua del conveni estatal de les indústries càrnies per explicar-los en quina situació es troben les negociacions amb la patronal del sector i preparar la vaga general.L’aturada té l’objectiu de defensar i millorar les condicions de treball i de sou del sector a través del conveni col·lectiu estatal, que fa mesos que es negocia sense “avanços”.

Els sindicats avisen que el marc laboral podria canviar en un mes, quan expira el termini fixat per Brussel·les per millorar la regulació del món del treball, i que això pot tenir greus conseqüències per al sector. “El sector carni no ha parat de créixer en l’última dècada però la patronal no vol traslladar aquests beneficis a la taula de negociació del conveni estatal”, va remarcar el responsable estatal de negociació col·lectiva de CCOO d’Indústria, Vicente Canet. Per la seua banda, el secretari general de Comissions Obreres d’Indústria a Catalunya assegura que el que busquen els sindicats és “treure els treballadors de la precarietat” d’una indústria que és la quarta d’Espanya i la primera del sector alimentari a tot Catalunya.

tracking