SEGRE

LABORAL OCUPACIÓ

Quines raons porten aspirants a rebutjar llocs de treball?

Un treballador prepara una comanda de productes per a un client.

Un treballador prepara una comanda de productes per a un client.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Vuit de cada deu empreses de Catalunya i de Lleida tenen problemes per cobrir les vacants a la plantilla amb personal adequat a les seues necessitats i prop d’un 9 per cent no poden arribar a cobrir-se per aquest dèficit. Així ho explica la directora d’Adecco per a la zona de Catalunya Oest, Núria Robles, que posa de manifest els dèficits als quals han de fer front en aquests moments moltes companyies. Entre els perfils amb més demanda destaquen els relacionats amb el món de la informàtica i la tecnologia, però també hi ha grans dificultats per trobar administratius amb idiomes.

El mercat també requereix altres perfils com poden ser comercials o carretoners, indica Robles. En el cas concret de la indústria, demana de forma especial perfils logístics.Les empreses requereixen cada vegada candidats més especialitzats, amb Formació Professional i en moltes ocasions amb domini de llengües. Parlem d’un increment de demandes molt concretes que no casen amb l’oferta en aquests moments.

Sembla contradictori tenint en compte el volum d’atur, amb uns registres oficials de 20.929 al Servei d’Ocupació de Catalunya. Robles explica a més que existeixen altres dificultats, com per exemple la no-disposició de molts possibles candidats a la mobilitat, una cosa que s’ha agreujat amb la pandèmia. A més, altres raons perquè persones amb perfils que poden ser adequats per a certes vacants les rebutgin són l’existència de torns de treball amb horaris canviants, a més que els sous puguin no ser atractius.

Els treballadors de Lleida també aspiren cada vegada més a flexibilitat en l’ocupació. Encara que no és determinant en molts casos a l’hora d’acceptar o no un contracte, sí que és cada vegada més valorat. En especial passa amb persones que han teletreballat durant la pandèmia i aspiren a poder millorar els mecanismes per conciliar la vida professional amb el vessant personal o familiar.

La responsable d’Adecco per a la zona de Catalunya Oest explica que el 2019 amb prou feines un 3,3 per cent dels empleats teletreballaven, una taxa que es va disparar al 60 per cent durant la pandèmia. Vuit de cada deu persones desitjarien mantenir aquesta manera de cobrir la jornada laboral.De cara a la temporada nadalenca, Adecco preveu que les contractacions s’incrementin aquest any un 20 per cent a la província de Lleida, per sobre de la mitjana catalana, que se situaria en el 18,1 per cent. En aquest sentit, a la demarcació es generaran de l’ordre de 4.900 llocs de treball, bona part dels quals en logística, paqueteria, retail, e-commerce, transport, hostaleria o turisme.

tracking