SEGRE

El Govern espanyol descarta ara per ara una pujada dels impostos al dièsel

La vicepresidenta tercera i ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera, en una imatge d'arxiu.

La vicepresidenta tercera i ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera, en una imatge d'arxiu.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera, ha descartat aquest dilluns  que, en l’actual tendència alcista dels preus dels carburants, es vagi a apujar els impostos al dièsel. En declaracions a RNE, Ribera ha recordat que en els últims mesos s’ha viscut un increment "molt notable" dels preus dels combustibles fòssils als mercats internacionals, per la qual cosa introduir un nou impost al dièsel seria "enormement sensible", ja que "perjudicaria als que més ho necessiten".

Segons la seua opinió, "cal tenir cura" amb el moment en què s’introdueixi i amb la destinació dels recursos que s’obtinguin, perquè la fiscalitat és un element retributiu "molt notable i molt important", raó per la qual no entén que encara se sentin declaracions "més aviat al contrari", en les que s’aposta per "reduir dràsticament la fiscalitat" perquè així "difícilment podem acompanyar i generar oportunitats". Preguntada per la demanda de les comercialitzadores de gas perquè es redueixi l’IVA com ha aconseguit la llum, la vicepresidenta quarta ha respost que "cal gestionar-lo amb prudència", amb "els nostres companys d’Hisenda" i sobre la base que el Govern espanyol ja ha rebaixat la fiscalitat de l’electricitat i ha posat un límit màxim a la factura del gas en la tarifa de l’últim recurs.

Respecte a si les pròximes parades de les centrals nuclears d’Almaraz i Cofrentes puguin tensar més el preu de la llum en una tardor seca, Teresa Ribera ha dit que ja estaven programades (per a manteniment i recàrrega de combustible) i que, malgrat que el Govern espanyol va demanar que no fossin tan pròximes, coincidiran amb el mes de novembre que és ventós, la qual cosa serà compatible amb un increment de la generació d’energia eòlica.

Ribera també s’ha referit a la crisi diplomàtica entre Algèria i el Marroc, que va provocar el tancament del gasoducte que alimentava Espanya per l’últim país. Ha destacat d’ella que genera "preocupació" perquè són països veïns, als quals cal fer atenció, acompanyar i facilitar la millor entesa i la millor relació bilateral amb Espanya.

tracking