SEGRE

El Govern aprova un pressupost amb despesa rècord

L’Executiu insisteix que la CUP és la seua sòcia preferent per tirar endavant els comptes

El president del Govern, Pere Aragonès, el vicepresident, Jordi Puigneró, i els consellers d'Economia i Presidència, Jaume Giró i Laura Vilagrà, entrant a la reunió del Consell Executiu.

El president del Govern, Pere Aragonès, el vicepresident, Jordi Puigneró, i els consellers d'Economia i Presidència, Jaume Giró i Laura Vilagrà, entrant a la reunió del Consell Executiu.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha aprovat aquest dimarts el projecte de llei de pressupostos per a 2022, que inclou la despesa pública més gran de la història de la Generalitat, amb 38.139 milions d’euros, 5.618 milions més que en els comptes de 2020, gràcies a la injecció dels fons de la UE.

Els pressupostos, que el Govern vol tirar endavant amb la CUP, inclouen 2.142 milions dels fons europeus Next Generation, i preveuen una inversió del sector públic de 3.951 milions, gairebé el doble que la pressupostada el 2020. El pressupost de la Generalitat inclou un augment de la despesa del 17,3 % respecte als comptes de 2020, si bé es pot tenir en compte que aquells pressupostos es van confeccionar abans de la covid-19, per la qual cosa quan el Parlament els va aprovar, l’abril d’aquell any, van quedar desfasats per la crisi sanitària i econòmica desencadenada per la pandèmia.

Malgrat la despesa extra generada per la pandèmia, el Govern afirma que el projecte de llei de pressupostos per a 2022 s’ha de comparar amb el de 2020, per seguir un criteri homogeni, i no amb la despesa realment executat el 2020 o el 2021, any en què la Generalitat continua funcionant amb comptes prorrogats.

Amb aquest volum de despesa rècord en la història de la Generalitat, l’executiu que encapçala Pere Aragonès es proposa consolidar la recuperació econòmica després de la pandèmia i potenciar alhora la despesa social, que concentra tres de cada quatre euros de despesa (el 74,6 %) dels comptes.

En les últimes setmanes, el Govern ha insistit que la CUP és la seua sòcia preferent per tirar endavant els comptes i s’ha fet el desentès als reiterats oferiments del PSC i dels comuns per facilitar que els pressupostos puguin estar en vigor el pròxim 1 de gener, però cal veure si la CUP presentarà o no una esmena a la totalitat als comptes.

tracking