SEGRE

JORNADES TECNOLÒGIQUES

La Seu d'Urgell i Aran tindran laboratoris de 5G aquest mateix any

Lleida ja en té un i la Cambra de Comerç busca ubicació || Anunci en una jornada en què l'empresa TMI explica les seues experiències tecnològiques

Un moment de la jornada amb la ponència de Juanjo González i Álex Álvarez, de l’empresa TMI.

Un moment de la jornada amb la ponència de Juanjo González i Álex Álvarez, de l’empresa TMI.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Seu d’Urgell i la Val d’Aran allotjaran previsiblement abans que acabi l’any dos laboratoris de tecnologia mòbil de cinquena generació, la coneguda com 5G, a imatge del que ja hi ha a la ciutat de Lleida. Així ho va explicar ahir el president de la Cambra de Comerç de Lleida, Jaume Saltó, coincidint amb la celebració de la jornada sobre noves tecnologies Believe in Tech que forma part del projecte Interreg-Poctefa en el qual van participar també les cambres de comerç d’Andorra, Girona, Occitània i Pirineus Orientals. De moment busquen ubicació per als nous laboratoris, un projecte en el qual participen la Generalitat, la fundació Mobile World Capital Barcelona, la Fundació i2CAT, la diputació de Lleida i Telefónica.

A la instal·lació ubicada a la ciutat de Lleida ja han tingut les tres primeres empreses usuàries i n’hi ha més d’interessades a fer proves.

Pedro Nueno destaca el procés de concentració empresarial que es dona en aquests moments

Per la seua part, professor de l’IESE i president de la China Europe International Business School, Pedro Nueno, va aprofitar la seua participació en la jornada per destacar el procés de concentració empresarial que s’està donant en l’actualitat en un context marcat pel “bon moment financer”. Va defensar les condicions de Catalunya en el sector automobilístic i va apuntar que Lleida podria ser un bon lloc per a la implantació d’empreses.Per la seua banda, el gerent d’Innovació digital de Telefónica, Julian Vinué, va aprofitar per destacar algunes possibilitats de la tecnologia 5G en tota mena de sectors i va posar exemples tant al món de l’agricultura com en sanitat i ports.Així mateix, el director general de l’empresa lleidatana TMI, Álex Álvarez, i el director d’enginyeria d’aquesta firma especialitzada en sistemes d’automatització d’ensacat, paletitzat i enfardat Juanjo González, van explicar la seua experiència en el que es qualifica com indústria 4.0 de millora de processos i creació de valor. Ofereixen productes a mida del client en un procés en el qual té a veure especialment la maduresa digital de l’empresa.

La companyia compta amb una plantilla de 125 treballadors altament qualificats, amb una trentena d’enginyers. Aquesta empresa familiar, que va nàixer fa vint anys, ha instal·lat més de 1.500 màquines arreu del món i de fet el 70% de la seua facturació arriba de l’exportació als cinc continents. Inverteix el 7% de la facturació en investigació i desenvolupament com un dels seus motors.

tracking