SEGRE

ECONOMIA

Wall Street tanca en roig i el Dow baixa un 2,53 %, la seua pitjor caiguda de l'any

Wall Street tanca en roig i el Dow baixa un 2,53 %, la seua pitjor caiguda de l’any

Wall Street tanca en roig i el Dow baixa un 2,53 %, la seua pitjor caiguda de l'any

Wall Street tanca en roig i el Dow baixa un 2,53 %, la seua pitjor caiguda de l'anyFoto de archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Wall Street va tancar aquest divendres tenyit de roig, amb un important retrocés al seu principal índex de referència, el Dow Jones d’Industrials, que va caure un 2,53 % en el seu pitjor descens de l’any, motivat per les notícies d’una nova variant de coronavirus a Sud-àfrica, que es tem podria portar a restriccions en viatges i a nous confinaments.

Al terme de la sessió a la Borsa de Nova York, més talla del normal per ser el dia posterior a Acció de Gràcies, el Dow Jones d’Industrials va retallar 905,04 punts, fins 34.899,34 sencers; mentre que el selectiu S and P 500 va baixar un 2,27 % o 106,84 unitats, fins 4.594,62 punts.

L’índex compost Nasdaq, que aglutina a les tecnològiques més importants, va descendir un 2,23 % o 353,57 punts, fins 15.491,66 unitats

El parquet novaiorquès, que aquest dijous va romandre tancat per Acció de Gràcies, es veia clarament afectat per la preocupant variant de coronavirus detectada a Sud-àfrica, que es tem podria ser més contagiosa, a més d’afectar l’eficàcia de les vacunes desenvolupades fins ara contra la covid-19.

De moment, diversos països, entre ells el Regne Unit, han anunciat restriccions de viatge per a passatgers arribats de la regió de l’Àfrica meridional, mentre que la Unió Europea ha emès una recomanació per a les nacions membre perquè facin el mateix.

Mentrestant, Hong Kong ha confirmat ja dos casos de la nova variant, Israel u i Bèlgica un altre, el que indica que podria ja estar molt més estesa del que es creu.

El mercat tem que la nova variant pugui afectar greument la recuperació de l’economia a nivell global per una possible tornada als confinaments i el tancament de negocis, a més d’un volum de viatges notablement menor.

Algunes de les empreses que es veurien més afectades per aquestes mesures van rebre un dur cop aquest divendres, com les companyies de creuers Carnival Corp i Royal Carribean, que van baixar un 13,5 % i un 11,9 %, respectivament, i l’aerolínia United, que va baixar un 13 % i va eliminar els guanys registrats en tot l’any.

També perjudicats, encara que menys, van resultar el sector hoteler, amb Marriott International perdent gairebé un 10 %, i el financer, amb pèrdues destacades de Bank of América (-5,3 %) i Citigroup (-4,8 %).

El mercat rotava avui cap a inversions segures, com els bons del Tresor a 10 anys, que en estar més sol·licitats van registrar un descens en el seu rendiment fins l’1,485 %, des de l’1,638 % que es registrava al tancament del parquet novaiorquès aquest dimecres.

D’altra banda, les accions de les farmacèutiques que han desenvolupat les vacunes anticovid es van disparar, i Moderna va pujar més d’un 20 %, mentre que BioNtech va avançar al voltant d’un 14 %.

Tots els sectors van tancar en roig, però el més afectat, amb diferència, va ser l’energètic (-4,04 %), llastat per un important descens del preu del cru, que al tancament del parquet novaiorquès baixava més d’un 12 %.

Entre les 30 cotitzades del Dow Jones, només Verizon (0,27 %) va aconseguir acabar en verd, mentre que encapçalaven les pèrdues American Express (-8,62 %), Boeing (-5,41 %), Caterpillar (-4,03 %) i Merck (-3,79 %).

En altres mercats, al tancament de Wall Street l’or pujava a 1.785,60 dòlars l’unça, i el dòlar perdia terreny davant l’euro, amb un canvi d’1,1309.

tracking