SEGRE

El 40% dels cotxes nous que es matriculin a Espanya a partir de l'1 de gener pujarà de preu

Un cotxe elèctric en un expositor d'un concessionari

Un cotxe elèctric en un expositor d'un concessionariEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Prop del 40 % dels cotxes nous que es matriculin a Espanya a partir de l’1 de gener vinent pujaran de preu a causa que, el proper 31 de desembre, finalitza la moratòria que s’aplica als trams impositius de l’impost de matriculació que porta en vigor des de juny passat. La plataforma per contractar vehicles de rènting Idoneo.com explica avui en una nota que, actualment, només estan obligats a pagar l’impost aquells cotxes que emetin més de 144 grams de CO2 per quilòmetre recorregut.

Però a partir de 2022, aquest límit es tornarà a reduir fins els 120 g/km de C02 el que farà que molts dels que ara estan exempts deixin d’estar-ho. També com a conseqüència de l’aplicació del sistema d’homologació de vehicles WLTP –que és més exhaustiu en el mesurament de les emissions que l’anterior NEDC– el tram més alt de gravamen per a l’impost (14,75 %) també baixarà, passant dels 240 g/km de CO2 actuals a 200 grams de CO2 per quilòmetre recorregut.

D’acord amb els càlculs d’Idoneo.com, això provocarà que gairebé 4 de cada 10 dels vehicles nous que es matriculin es vegin afectats per una pujada de preus que oscil·larà entre els 200 i els 1.000 euros, depenent del model i emissions. Segons el conseller delegat d’Idoneo.com, quan acabi la moratòria del Govern espanyol l’impost de circulació afectarà nou de cada deu conductors que adquireixin un vehicle nou, quan actualment el 60 % del mercat està exempt de pagarlo.

El 2022 aquesta situació "canviarà per complet, ja que només el 7% dels nous vehicles estarà per sota del límit establert per la normativa," adverteix l’expert, que aconsella optar per la modalitat de rènting en comptes de per la compra per reduir costos.

tracking