SEGRE

COVID 19

L'IVA de les mascaretes continuarà en el 4 % el primer semestre de 2022

L'IVA de les mascaretes continuarà en el 4 % el primer semestre de 2022

L'IVA de les mascaretes continuarà en el 4 % el primer semestre de 2022EFE/JuanJo Martín

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ha avançat aquest dijous que l’IVA de les mascaretes continuarà en el tipus superreduït del 4 % durant el primer semestre de 2022.

"Mantindrem el tipus reduït del 4 % per a les mascaretes", ha anunciat Montero durant la defensa dels Pressupostos de 2022 en el debat de vetos als comptes en el Ple del Senat.

La ministra ha explicat abans que acabi l’any el Govern aprovarà un reial decret llei "que doni continuïtat a aquesta mesura els propers sis mesos, on la màscara continuarà sent obligatòria."

El novembre de 2020, el Govern va aprovar la rebaixa de l’IVA de les mascaretes quirúrgiques d’un sol ús del tipus general (21 %) al superreduït (4 %), una mesura que finalitzava el 31 de desembre d’aquest any.

A més, el Govern també preveu prorrogar durant el primer semestre de 2022 el tipus zero d’IVA a la importació de material sanitari per combatre la pandèmia que sigui adquirit per administracions públiques, centres sanitaris i entitats socials.

La passada setmana, el Govern va sol·licitar a la Comissió Europea (CE) poder prorrogar aquesta mesura, que venç el 31 de desembre, i Hisenda aclareix ara que esperarà a obtenir la seua resposta en les properes setmanes per adoptar-la.

tracking