SEGRE

Uns 280 treballadors d'Avidel aconsegueixen entrar a l'escorxador

Els Mossos d'Esquadra han habilitat un accés a l'empresa en el segon dia de la vaga convocada per CCOO

Treballadors, aquest divendres a l'interior de l'escorxador d'Avidel.

Uns 280 treballadors d'Avidel aconsegueixen entrar a l'escorxador i treballar amb normalitatAvidel

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els mateixos 280 treballadors que ahir no van poder accedir a l’escorxador Avidel de Lleida aquest divendres han aconseguit accedir-hi en la segona jornada de vaga. Segons l'empresa, pertanyent a Grup Vall Companys, professionals de producció de sacrifici i especejament, qualitat, manteniment, neteja, entre d’altres, han accedit a les instal·lacions per un accés habilitat amb la col·laboració dels Mossos d'Esquadra.

L'empresa ha insistit aquest divendres a través d'un comunicat que tots els professionals que treballen a les instal·lacions tenen "unes condicions superiors a les que estableix el conveni estatal del sector d’escorxadors d’aus i conills" i, a la vegada, per sobre de la mitjana del sector. En aquest sentit, l’empresa nega rotundament les" continuades difamacions" del sindicat Comissions Obreres.

Des de l’empresa afirmen que sempre s’ha respectat el dret a la vaga i el dret al treball. En aquest sentit, igual que el sindicat Unió General de Treballadors, explica que va oferir la possibilitat que la convocatòria de vaga es fes a través d’una assemblea de treballadors amb vot secret perquè els professionals es poguessin expressar lliurement.

Per la seua banda, el sindicat CCOO vol denunciar amb la vaga iniciada dimecres a la nit, i que finalitza avui, que l’empresa no compleix els acords per igualar la situació de tots els empleats. Aquesta aturada ha dividit doncs completament la plantilla, i és que la meitat dels assalariats assegura que no la secunda perquè els pactes sí que s’apliquen.

Ahir a la matinada, la presència dels piquets dels vaguistes, que van aixecar una barricada amb rodes i un gran foc davant l’entrada principal de les instal·lacions de l’escorxador, va impedir que els 280 treballadors que volien anar als seus llocs de treball, en sis autocars contractats per la firma, poguessin fer-ho.

El responsable d’Indústria de CCOO a Lleida, Ventura Campo, va afirmar que la vaga s’ha de fer perquè l’empresa, propietat del grup Vall Companys i en la qual treballen empleats de Seresse (antiga Milsa) i d’empreses multiservei, no compleix els pactes firmats fa un any. I és que, segons ell, als treballadors subcontractats, que són més de la meitat dels 600 empleats d’Avidel, no se’ls aplica el conveni d’escorxadors d’aus i conills, tal com es va acordar, una cosa que l’empresa nega. Per aquesta raó demanen que tots passin a formar part de l’empresa principal, Seresse.

Portaveus dels empleats que volen treballar van denunciar que CCOO havia recorregut a persones d’altres empreses i de fora de Lleida per donar més visibilitat a la protesta que van dur a terme davant de les portes de la fàbrica.

Una ambulància no ha pogut accedir a l'entrada principal

D'altra banda, l'empresa ha condemnat "el llançament de pedres, objectes i insults per part de membres del piquet" en contra dels 300 treballadors que aquest matí han entrat a treballar a l’escorxador. En aquest sentit, ha anunciat que estudiarà interposar accions legals en contra del piquet organitzat per CCOO per impossibilitar l’accés a una ambulància del Servei d’Emergències Mèdiques per l’entrada principal.

L'empresa ha explicat que una treballadora ha patit un atac d’ansietat degut al llançament d’objectes i pedres entre el trajecte dels autobusos a la fàbrica i que l’ambulància del SEM no ha pogut accedir per l’accés principal bloquejat pel piquet i ha hagut de ser atesa per l’accés que s’ha habilitat entre la reixa de la finca i l’autovia L-11.

Imatge d'ahir d'autocars contractats per l'empresa perquè empleats que volien treballar poguessin accedir a les instal·lacions, tot i que al final no ho van aconseguir.

Uns 280 treballadors d'Avidel aconsegueixen entrar a l'escorxador i treballar amb normalitatJordi Echevarria

tracking