SEGRE

ENQUESTA BALANÇ DE DEU ANYS

Vora el 80% d'economistes de Lleida suspèn l'aeroport d'Alguaire

Només prop del 20% veu l'aeròdrom d'Alguaire positiu || La llum i la falta de subministraments, les principals preocupacions

Carles Puig de Travy i Xavier Segura van presentar l’enquesta.

Carles Puig de Travy i Xavier Segura van presentar l’enquesta.COL·LEGI D’ECONOMISTES DE CATALUNYA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El 63 per cent dels economistes lleidatans creuen que la influència de l’aeroport d’Alguaire en els seus primers deu anys d’existència en el desenvolupament econòmic del territori va ser nul·la, mentre que gairebé un 17% opina que va ser negativa o molt negativa. Així ho recull l’Enquesta de Situació Econòmica de Tardor del 2021, publicada pel Col·legi d’Economistes de Catalunya i en aquest punt dirigida als professionals de la província. La resta d’enquestats –prop d’un 20%– veu l’aeroport com una infraestructura que ha generat un impacte positiu o molt positiu.

A nivell general, el preu de l’electricitat i la crisi de subministraments, juntament amb la situació de dèficit fiscal, ja són les principals preocupacions dels economistes catalans, segons aquesta enquesta. Un 37,6 per cent dels enquestats assenyalen la pujada de la llum com un dels principals problemes de l’economia catalana, seguit del dèficit fiscal (34,5%) i la ruptura de la cadena de subministrament (30,6%). La situació política i l’impacte de la Covid-19, que fins ara havien encapçalat les preocupacions, passen a un segon pla, amb un 30,2% dels economistes que els identifiquen com a grans problemes.També destaca la poca preocupació que genera l’atur, que a l’anterior enquesta publicada al maig se situava com el tercer element més important.

En l’últim estudi, tan sols un 17,7 per cent dels experts va esmentar la desocupació com un dels principals problemes de l’economia catalana. A més, dos terceres parts dels economistes consideren que l’economia catalana és ara millor que fa un any, un percentatge que al maig no arribava al 50 per cent.D’altra banda, l’índex de confiança per a l’economia catalana obté una puntuació de 4,88 sobre deu, sis dècimes més respecte a l’última enquesta i cada vegada més propera als valors previs a l’esclat de la pandèmia (5,39 punts sobre deu). Tanmateix, els economistes alerten d’una possible frenada en la recuperació, i situen aquesta qüestió en 6,7 punts sobre deu la seua preocupació.

tracking